RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Златозар Атанасов на финал в тройния скок на Европейското в Гьотеборг

Публикувано в: Лека Атлетика
15:38, 1 мар 2013, Автор: , Преглеждания:54

Златозар Атанасов е финалист в тройния скок, а Георги Цонов остана на 4 см от голямата осмица в дисциплината след квалификацията на Европейското първенство в зала „Скандинавиум” в Гьотеборг, пише bgathletic.com.

Заро постигна 16.66 м в последния си трети опит и се нареди седми, измествайки от осмицата именно сънародника си Цонов. Георги беше на осмото място с 16.58 м преди скока на Атанасов.

Атанасов започна състезанието си с фаул, а след това постигна 15.92 м. Цонов пък направи три опита над досегашното си лично постижение от 16.12 м – 16.35 м, 16.31 м и 16.58 м. 19-годишният Цонов, който е европейски вицешампион за юноши и четвърти от световния шампионат за юноши, дебютира на голямо състезание при мъжете.

Атанасов пък защити реномето си като един от най-добрите състезатели в тройния скок в Европа в момента, след като беше финалист и на шампионата на контиеннта в Хелзинки през миналото лято.

Даниеле Греко (Ит) беше единственият атлет преминал квалификационната норма от 16.90 м, като се приземи на 16.94 м още в първия си опит.

Финалът в тройния скок е утре, 2 март в 18.25 часа българско време.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации