RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Емилия Йорданова с невероятно 19-о място на преследването в Осло!

Публикувано в: Биатлон, Зимни
15:49, 2 мар 2013, Автор: , Преглеждания:288

Емилия Йорданова затвори устата на всички критици на женския ни тим по биатлон, след като се класира на феноменалното 19-о място в преследването на 10 километра на Световната купа в норвежкия зимен център Осло Холменколен.

Еми започна надпреварата с общо три грешки на „легнал“, но след това бе просто перфектна на „прав“ и свали всичките си 10 мишени. По този начин тя завърши на 19-а позиция с пасив от пет минути и 04,4 секунди. За Йорданова това е рекордно класиране в нейната кариера за Световната купа, като тя подобри постижението си от вчера, когато бе 34-а в спринта. Това 19-о място е най-доброто за женския ни тим по биатлон от няколко години насам.

До победата очаквано стигна норвежката Тора Бергер, която защити първото си място от спринта, приключвайки с четири грешки и време от 32,12,2 минути. Французойката Мари Дорен-Абер остана втора с два пропусна и изоставане от 31,2 секунди. Анастасия Кузмина (Словакия) бе последната на подиума, оставайки трета с пасив от 45,1 секунди и четири несвалени мишени.

Кристина Палка от Полша завърши четвърта, на цяла минута и половина от Бергер, а Дария Домрачьова приключи пета, въпреки че записа цели девет пропуска в стрелбата. Младата норвежка надежда Тирил Екхоф затвори шестицата в преследването.

1 коментар

  1. Евгени Райчев казва:

    Браво!!! Само напред и победи!!!

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации