RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Французин лиши Свиндал от победа пред родна публика в Квитфел

Публикувано в: Зимни, Ски
13:56, 2 мар 2013, Автор: , Преглеждания:54

След двугодишна пауза Адриен Тео отново спечели победа в Световната купа по ски, след като триумфира на спускането в норвежкия зимен център Квитфел.

28-годишният французин, който до момента не беше стигал до подиум в скандинавския курорт, направи чудесно състезание и преодоля трасето по пистата „Олимпиябакен“ с време от една минута и 29,10 секунди. За Тео това е втора победа в кариерата му в Световната купа. Първият му успех датира от 16 март 2011-а, когато завършва първи на спускането в Ленцерхайде.

На втора позиция в Квитфел остана любимецът на местната публика Аксел Лунд Свиндал, който приключи на само 19 стотни зад победителя. Клаус Крьол (Австрия) също се качи на подиума, финиширайки с пасив от половин секунда.

Канадецът Мануел Озборн-Паради остана на само стотна от място в почетната тройка, оставайки на четвърто място. Изненадата поднесе италианецът Силвано Варетони, който завърши пети, а шестицата бе затворена от Ян Худец (Канада).

В генералното класиране рожденикът Марсел Хиршер остава начело с 1215 точки, докато Свиндал вече има 1086 пункта. В битката за малкия кристален глобус норвежецът е водач с 439 точки, а Крьол излезе втори с 381, докато Доминик Парис се смъкна на трета позиция с 378.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации