RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Ивет Лалова: Чувствам се много обичана в България

Публикувано в: Лека Атлетика
11:38, 8 мар 2013, Автор: , Преглеждания:52

Ивет Лалова се чувства обичана в България. Това сподели тя пред BGathletic.com дни, след като стана четвърта на 60 м на европейското първенство в Гьотеборг.

„Няма как да кажа, че съм доволна от четвъртото място. Щастлива съм, че бягах 7.12 сек. И че изпълних това, което Бономи (б.а. нейният треньор) ми беше поръчал. Той искаше да направя три прогресивни бягания. Радвам се, че Теди Наимова е първа. Все пак от всички останали нашето момиче взе златото. Това ме прави щастлива“, сподели Лалова.

Тя говори и за проблемите, които българските спортисти срещат в България.

„Виждам, че и в други държави има проблеми, но те падат от толкова височко ниво, че ние не сме изравнени. Kолкото и да паднат те са по-добре от нас, отколкото нас в най-добрите ни години. Това е със сигурност“, каза Ивет.

„Тежко е с подготовката. Тежко е да не знаеш каква стойност има един медал. И когато този медал не бъде оценен с това, което на нас ни трябва чисто като осигуряване на неща, които за теб не са лукс, а необходимост за едно качествено трениране и поддържане на добра форма, е много трудно и много болно.

Аз винаги давам за пример италианците, и няма как да не го правя, защото съм там постоянно. Там атлетите на ниво медалисти на републиканско са с осигурен физиотерапевт, безплатен масаж всеки път, за база изобщо не се говори. Но когато разчитаме на финанси, на помощ, когато атлетиката бъде слагана във втора група и в един момент сравнявана със спортове, които, без да прозвучи обидно, изглеждат далеч по-лесни, тогава става тежко.

Но не се чувствам като сираче тук. Дори много хора казват, че мога да разчитам на тяхната помощ, че мога да се обадя, чувствам добре, когато дойда тук, чувствам се обичана. И това, че хората изживяват с нас всеки един момент, всяко състезание ме радва и ме кара да се чувствам много уважавана и оценена тук“, категорична бе Ивет Лалова.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации