RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Йорданова със страхотно 23-о място в Сочи, Гвиздон с изненадваща победа

Публикувано в: Биатлон, Зимни
19:29, 9 мар 2013, Автор: , Преглеждания:107

Емилия Йорданова записа най-добрия си старт в кариерата в спринта, след като остана на 23-0 място на Световната купа в руския зимен център Сочи.

Българката бе перфектна на огневия рубеж и свали всичките си мишени, за да преодолее 7,5-километровото трасе с време от 27,15,1 минути, изоставайки с минута и 46,4 секунди от първата позиция. Само преди седмица Еми остана 19-а на преследването в Осло, което е личния и рекорд, но днес Йорданова записа лично постижение и в спринта.

Останалите ни момичета имаха проблеми със стрелбата днес. Ния Димитрова завърши 86-а с три грешки и пасив от пет минути. Стефани Попова и Десислава Стоянова приключиха с по пет пропуска и се наредиха на 89-о и 90-о място.

Втора победа в своята кариера постигна Магдалена Гвиздон, която завърши надпреварата с десет точни изстрела и приключи с време от 25,28,7 минути. Полякинята изпревари само с 10,2 секунди Анастасия Кузмина (Словакия), която записа един пропуск на огневия рубеж.

Носителката на Световната купа Тора Бергер също даде един грешен изстрел, но все пак финишира на трето място с изоставане от 13,7 секунди. Мари Дорен-Абер (Франция) остана четвърта с нула, а Дария Домрачьова (Беларус) се нареди пета с един пропуск. Изненадата днес поднесе германката Еви Захенбахер-Щеле, която приключи шеста с точни изстрела.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации