RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Кристоф Зуман спечели преследването в Ханти Мансийск, Владо Илиев 34-и

Публикувано в: Биатлон, Зимни
15:33, 16 мар 2013, Автор: , Преглеждания:99

Кристоф Зуман поднесе изненадата в последното преследване на 12,5 километра за сезона в Световната купа по биатлон, след като остана на първо място в руския зимен курорт Ханти Мансийск.

Австрийският ветеран направи перфектно състезание и завърши с 20 от 20, преодолявайки дистанцията с време от 34,47,9 минути. Зуман бе едва четвърти след вчерашния спринт.

На второ място изненадващо остана Симон Фуркад, който също свали всички 20 мишени и завърши на 35,7 секунди от победителя. Първият от спринта Мартен Фуркад днес бе доста слаб и след цели пет пропуска се нареди на трета позиция с изоставане от 40,4 секунди. След решение на журито чехът Михал Шлесингър също остана трети, след като в една от стрелбите някой друг от биатлонистите стреля в неговите мишени и това го забави.

Владимир Илиев загуби една позиция от спринта и завърши на 34-о място с пет грешки и пасив от три минути и 19,7 секунди. По този начин Владо ще добави седем точки към актива си в Световната купа. Красимир Анев напредна от 49-а до 43-а позиция със само два пропуска на огневия рубеж и изоставане от почти четири минути.

Утре е последното състезание за сезона при мъжете – масовият старт на 15 километра, в който няма да има българско участие.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации