RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

ЦСКА на победа от титлата след 3:0 над Казанлък в зала „Васил Симов“

Публикувано в: Волейбол, Избрано
18:54, 23 мар 2013, Автор: , Преглеждания:255

Фотограф: Георги Палейков

Шампионът ЦСКА направи първата си крачка към защита на титлата си, след като в първия финален сблъсък на НВЛ надделя с 3-0 (25-23; 25-19; 25-16) гейма над Казалък Волей пред пълните трибуни на зала „Васил Симов“. По този начин момичетата на Юлия Иванова поведоха с 1-0 успеха в серията, в която се играе до две победи.

Срещата започна с леко предимство на домакините и преднина от 8-6 при първата техническа пауза. След нея Славина Колева с две атаки намали резултата на 10-11, но постепенно „червените“ натрупаха преднина и до втората почивка вече имаха аванс от пет пункта – 16-11. „Розите“ успяха да намалят пасива си до 16-20 и Юлия Иванова взе почивка. В края Виолина Николова с успешна блокада доведе нещата до 23-24, но след мощна атака на Симона Димитрова топката се удари в тавана на залата и ЦСКА взе гейма с 25-23.

Втората част започна със страхотно превъзходство на „армейките“, които успяха да дръпнат с 12-2 след уникална серия от сервиси на центъра Силвия Кьосева. До второто техническо разликата от десет точки в полза на домакините се запази, след което Казанлък намали изоставането си до 12-18 и Юлия Иванова ползва таймаут. До края шампионките поддържаха добра дистанция и взеха гейма след 25-19.

Третата част започна много равностойно и домакините имаха минимално предимство от 8-7 при първата почивка. След нея ЦСКА съумя да дръпне с 14-11 и Стоян Гунчев взе таймаут. Последва успешен блок на Кьосева и мощен пайп на Гери Димитрова за 16-11. До края софиянки нямаха особени проблеми, а Гери Димитрова довърши гостенките с два аса за крайното 25-16 и 3-0 гейма.

Именно Гергана бе най-резултатна за „червените“, след като наниза 16 точки – девет в атака, три на блокада и четири от сервис. Симона Димитрова добави още десет пункта. За Казанлък Славина Колева бе над всички със 17 точки.

Вторият финален сблъсък е в зала „Арсенал“ в Казанлък и ще се играе на 26 март от 18:00 часа. „Розите“ се нуждаят от задължителен успех, за да достигнат до трети мач, който евентуално ще се проведе на 29 март в София.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации