RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Димитър Господинов: Нашата цел срещу Естония е победата

Публикувано в: БГ Тенис, Тенис
13:55, 3 апр 2013, Автор: , Преглеждания:49

Отборът на България за Купа „Дейвис” даде пресконференция на ТК „Локомотив” в Пловдив при голям медиен интерес. Националите играят срещу Естония от 5 до 7 април в двубой за оставане във втора група на Евро-африканската зона на турнира.

„Искам да благодаря на тенисистите, че приеха поканата ми, благодаря и на моя помощник Тодор Енев за работата. Българската федерация по тенис ни осигури перфектни условия за подготовка, кортовете са в отлично състояние. Лагерът протича нормално, момчетата са здрави”, заяви капитанът Димитър Господинов.

„Нашата цел е победата – във всеки мач излизаме за успех. Познавам добре съперника. Това, че първата им ракета Юрген Зоп е с контузия, не ни успокоява. Ще бъде труден мач. Мога да заявя, че ще разчитам и на четиримата състезатели. Още мисля кои ще играят в двойката. Класирането в ранглистата не означава много в мачовете за Купа „Дейвис”, а често дори и пречи. Искам да помоля всички любители на тениса от Пловдив, а и от цяла България, да дойдат да ни подкрепят на мачовете. Ще разчитаме много на подкрепата на публиката за успеха”, каза още Господинов.

Пловдивчанинът Димитър Кузманов призна, че има леко притеснение преди двубоите. „Емоцията е по-различна, защото съм израснал на тези кортове, но ще се опитам да дам най-доброто от себе си за победата на България”, заяви Кузманов.

Валентин Димов благодари за поканата и също каза, че очаква отбора да се представи максимално добре срещу Естония.

Тихомир Грозданов е оптимист, защото той и съотборниците му са изиграли доста турнири на червени кортове и са в добра форма, което щяло да проличи в Пловдив.

„Този път напрежението няма да бъде толкова голямо, вече не съм дебютант. Надявам се да подходим с нужното внимание срещу този съперник и да спечелим. Предпочитам да играя на клей, така че се чувствам чудесно тук”, коментира първата ни ракета Александър Лазов.

След българите пресконференция даде и съставът на Естония. Капитанът Пеетер Ламп ще разчита на Владимир Иванов, Маркус Кернер, Мик Ирдоя и Антон Павлов.

„За нас е добра новина, че Григор Димитров не е тук. Надяваме се на победа, която да ни остави в групата, но ще бъде много трудно. Условията в България са отлични. Това че срещата ще бъде на червена настилка не ни притеснява”, каза Ламп.

Жребият за двубоя ще се тегли в четвъртък от 12:00 часа в сградата на Община Пловдив. Мачовете от петък до неделя ще са при свободен вход. Първите двубои на единично в петък и неделя са от 12:30 часа, а срещата на двойки в събота е с начален час 15:30.

източник и снимки: БФТ

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации