RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Елена Тодорова и Катрин Велкова аут от ансамбъла!

Публикувано в: Гимнастика
15:51, 3 апр 2013, Автор: , Преглеждания:194
Снимка: Владимир Майоров

Снимка: Владимир Майоров

На заседание на Управителния съвет на БФХГ беше решено Катрин Велкова и Елена Тодорова да бъдат освободени от състава на националния ансамбъл за жени. Старши треньорката Ина Ананиева каза за БТА, че двете гимнастички не са си преценили силите след олимпиадата дали може да продължат подготовката.

УС утвърди плана за работа на научната комисия с препоръка дейността и разработките на комисията да имат повече практическа насоченост за да бъдат в помощ на дейността на специалистите. Утвърдена бе и наредба за масов спорт. Единодушно бе изразено мнение, че това е едно съвсем ново и различно начинание, което е насочено основно към масовизирането на спорта. Програмата, застъпена в Наредбата дава възможност да бъдат обхванати в занимания широк спектър възрастови групи. Широко бе дискутирана Системата за категоризиране на спортните клубове. Промените се налагат от новата система на организация на Държавния спортен календар. Утвърждаването бе отложено, като се дава срок за нови предложения. Разгледана бе информацията за организацията на Световната купа 2013.

В точка разни бяха разгледани писма с информация за:

- Подготовката на национален отбор ансамбъл девойки и мотивите на старши треньора Камелия Дунавска за освобождаването от състава на състезателката Кристияна Чалмас.

- Подготовката на национален отбор ансамбъл жени и мотивите на главния треньор Ина Ананиева за освобождаването от състава на състезателките Катрин Велкова и Елена Тодорова.

- Предложение на КХГ Левски за промени в трансферния правилник, относно смяна на клубна принадлежност на национални състезателки индивидуално и ансамбъл.

* Утвърдени бяха две промени в Регламента на национален отбор индивидуално жени:
* Отпадна участието на Световните игри в Кали – Колумбия
* На Световната купа в София в класирането ще участват 1-а и 2-та класирали се от контролни 3, 4, 5 и 6.

Източник: БТА

Оставете коментар

Подобни публикации