RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Жени Раданова: Вече написах поздрава си за Славия

Публикувано в: Зимни, Шорттрек
10:37, 3 апр 2013, Автор: , Преглеждания:189

Евгения Раданова е сред спортните легенди на „Славия“. Тя е втората българска състезателка след футболиста и скиор на „белите“ Александър Шаламанов, участвала на зимни и летни олимпийски игри (шорттрек и колоездене на писта). Има 7 медала от Олимпиади и е бивша световна рекордьорка на 500 м в шорттрека.

- Какво означава за вас „100 години Славия“? – За мен лично не толкова много, колко на създателите на Обединен Спортен Клуб „Славия“. За мен това е началото, стартът на кариерата ми.

- Кой е най-великият отбор на „Славия“ за всички времена? – Може би генерацията спортисти преди мен. Тогава „Славия“ произведе страхотни спортисти. Най-важното бе, че излизаха хора в различните спортове – лека атлетика, плуване, бокс, борба и още много други.

- Какво не достига на „белите“, за да са отново на върха? – Има много неща, които трябва да се променят, но може би не аз съм човекът, който трябва да коментира.

- Кой е любимият Ви спортист в бяло? – Аз не ги деля. Като по-малка не съм и разбирала идеята на клубната принадлежност. Вдъхновявала съм се от много спортисти на „Славия“.

- Ще дойдете ли на концерта? – За съжаление няма да успея. Тогава ще бъда извън България, иначе с удоволствие. Но вече записах поздравително слово.

- Кой е най-незабравимият ви миг свързан със „Славия“? – Много са! Един от тях бе по време на тренировка – на 500 метра шоттрек. Подобрих тогавашния световен рекорд. Бях изключително щастлива. Разбрах и получих увереност, че мога да се справям. Тогава дори не мечтаех за бъдещите си успехи.

- Къде виждате „Славия“ след още 100 години? – Надявам се на върха. И то не само в Цар Футбол, но и в останалите спортове.

Димитър Пенев, „Стандарт“

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации