RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Добър старт за българските ансамбли в Лисабон

Публикувано в: Гимнастика
13:03, 5 апр 2013, Автор: , Преглеждания:124

Стартира надпреварата за Световната купа по художествена гимнастика в Лисабон. В първия ден България имаше участие при ансамблите-девойки и ансамблите -жени.

Малките лъвчета изиграха съчетанието си с 5 обръча с малка грешка и се наредиха трети след първото изиграване с оценка 14.300 точки. Във временното класиране при девойките води Русия с 15.900, следвани от Беларус с 14.800. Съчетанието на нашия ансамбъл-девойки направи много силно впечатление с композицията и идеята си и се хареса на всички – и специалисти, и публика.

При ансамблите жени надпреварата в първия ден започна със съчетанието с 5 чифта бухалки. Нашите момичета имаха последен стартов номер и завършиха състезанието след полунощ. Те също се наредиха на третото място след много добра и експресивна игра с оценка 16.400. Води ансамбълът на Русия със 17.450, втори е тимът на Украйна с оценка 16.700.

Днес надпреварата продължава със съчетанията на топки и ленти както и индивидуалната надпревара при девойките и жените. В индивидуалното при жените ще ни представят Мария Матева и Kристина Ташева.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации