RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

ЦСКА – властелинът на женския волейбол в България!

Публикувано в: Волейбол, Избрано, Коментар
13:21, 6 апр 2013, Автор: , Преглеждания:536

През този сезон в женския ни волейбол имаше един отбор, който бе синоним на думата победа – ЦСКА. След вчерашния триумф при девойките старша възраст „червените“ вече имат три златни медала след титлата и купата, които бяха спечелени от дамите на тима. Както се казва в едно клише „когато фактите говорят и богове мълчат“ – ЦСКА е властелинът на дамския волейбол в България.

Въпреки че и през този сезон бе напуснат от няколко от основните си състезателки, Юлия Иванова и Петър Дочев сформираха страхотен колектив, който показа феноменален характер и стигна и до трите си златни медала след тайбрек. Първо бе спечелена купата на България след обрат от 0-2 до 3-2 срещу Казанлък и то в залата на съперника. Последва финал в първенството срещу същия опонент и победа с 3-0 в София в първия мач. Във втория момичетата на Стоян Гунчев поведоха с 2-0 пред родна публика в Казанлък, но ЦСКА показа дух и непримиримост и записа нов обрат, достигайки до златния дубъл. Във вчерашния финал при девойките в София сценарият бе малко по-различен. Този път „червените“ дръпнаха с 2-0, но Марица изравни за 2-2. В тайбрека, обаче, характерът на „армейките“ отново каза своята дума и младите таланти на ЦСКА стигнаха до титлата.

Изводът е един – момичетата в червено са родени победителки. Ако се чудите какво е общото между жените и девойките на ЦСКА, то това е фактът, че почти 70% от шампионския състав на „червените“ бе съставен от старшата на тима, а половината от титулярите на  “червените“ играха и във вчерашния финал при девойките.

Всъщност, ако говорим за нещо притеснително в ЦСКА през този сезон, то това бе липсата на равностойна скамейка в тима  на Юлия Иванова. Общо взето, с много малки изключения, титулярният състав на шампионките се знаеше от всеки – капитанът и диригент на тима Даниела Кънчева, центровете Джесика Николова и Силвия Кьосева, посрещачите Симона Димитрова и Гергана Димитрова, диагоналът Ралина Дошкова и либерото Патрисия Йончева. Именно тези момичета бяха в основата на фантастичния сезон на ЦСКА и записаха само едно поражение през цялата кампания! Във вчерашния финал при девойките „ветеранките“ Кънчева, Николова, Кьосева и Йончева бяха заменени съответно от Кристина Кръстева, Кристиана Петличка, Мария Данчева и Славена Никова, но резултатът бе същият – злато за ЦСКА.

ЦСКА е марка и го доказа и този сезон и то по категоричен начин, ставайки шампион с най-младата формация на тима в историята. Казанлък, Левски и Марица направиха първенството още по-интересно и заслужават единствено и само добри думи. Остава ни да чакаме следващия сезон, в който да видим дали властелинът на женския ни волейбол може да бъде свален от върха… А дотогава ще се радваме на изявите на националните ни отбори…

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации