RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

6 медала за българските гимнастички в Пезаро!

Публикувано в: Гимнастика
09:40, 29 апр 2013, Автор: , Преглеждания:164

Националният ансамбъл на България за жени спечели сребърен и бронзов медал на финалите на отделните уреди на турнира по художествена гимнастика от Световната купа, категория Б в италианския град Пезаро. Възпитаничките на Ина Ананиева, които бяха и втори в многобоя, станаха втори в съчетанието с три топки и две ленти. Те изиграха композицията си без грешка и получиха оценка от 17.367 точки.

Златото очаквано спечелиха домакините от Италия със 17.833 точки, а на трето място е Беларус със 17.200 точки. Във финала с 10 бухалки нашите българките взеха бронзовия медал с оценка 16.833 точки. Те изиграха без грешка съчетанието си, за разлика от другите отбори, и определено бяха ощетени. Златото отново беше за Италия с оценка 17.183 точки, а среброто завоюва Украйна със 17.050 точки. Българките са в състав Михаела Маевска, Християна Тодорова, Цветелина Стоянова, Ренета Камберова и Цветелина Найденова.

Българският отбор се прибира от Пезаро с 6 медала – 1 златен, 3 сребърни и 2 бронзови. В съпътстващия турнир ансамбълът девойки спечели златото във финала с 5 обръча, а Невяна Владинова се класира 9-та в многобоя,игра на три от четирите уреда и завоюва сребърен медал на лента, бронз на обръч и остана четвърта на топка. В индивидуалния многобой на Световната купа Мария Матева завърши на 16-то място,а Кристина Ташева – 22-ра и не успяха да се класират за финалите на отделните уреди, информира БТА.

Оставете коментар

Подобни публикации