RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Безпощаден Тренто смаза Пиаченца и е на победа от златото в Италия!

Публикувано в: Волейбол, Избрано
20:01, 1 май 2013, Автор: , Преглеждания:90

Отборът на Тренто е само на победа от титлата в Италия, след като в мач номер 3 от финала на Серия А1 смаза Пиаченца с 3-0 (25-12; 25-18; 25-19) гейма като домакин. По този начин възпитаниците на Радостин Стойчев вече водят с 2-1 успеха в битката за златото.

Срещата очаквано започна с надмощие на домакините, които дръпнаха с 8-4 при първото техническо. До края на гейма световните шампиони смазаха своите гости с мощни сервиси и разстроиха посрещането на Златанов и компания, стигайки до успеха с разгромното 25-12.

Втората част отново започна с предимство за момчетата на Радо Стойчев, които поведоха с 8-5, а след техническото увеличиха аванса си на 10-5 и Лука Монти взе таймаут. Последва и ас на Джурич, който докара нещата до 11-5. Силите на Пиаченца стигнаха до намаляване на разликата на две точки след втората почивка, но до обрат не се стигна – 25-18 и 2-0 за Тренто.

Третата част започна обещаващо за гостите, които успяха да поведат с три точки след първата пауза – 9-6, но домакините изравниха много бързо за 10-10. До второто техническо световните шампиони направиха обрат и поведоха с 16-14. След паузата интрига нямаше и домакините смачкаха безпомощния си съперник с 3-0 след 25-19.

Следващият четвърти сблъсък от серията ще се играе в Пиаченца на пети май. Ако домакините стигнат до изравняване на победите, петият мач ще бъде в Тренто на 12 май.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации