RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Българските гимнастички проведоха официалната си тренировка преди старта на СК

Публикувано в: Гимнастика
19:33, 3 май 2013, Автор: , Преглеждания:329
Снимка: Alessandro Squassoni

Снимка: Alessandro Squassoni

Националният отбор на България по художествена гимнастика ансамбъл и индивидуално жени направи официални тренировки преди започващия утре в „Арена Армеец“ турнир от Световната купа, категория А. Възпитаничките на Ина Ананиева от ансамбъла, които спечелиха тази надпревара в последните две години, изиграха без грешка своите две композиции. Силвия Митева и Мария Матева ще участват в многобоя утре, а извън класирането ще стартират Кристина Ташева, Анастасия Киссе, Сара Стайкова и Невяна Владинова. Заедно с българския ансамбъл тренираха представителките на Франция, чийто треньор е българката Адриана Дунавска. Отборът на Русия също проведе официално занимание.

В последния момент вместо Александра Меркулова в София пристигна Яна Кудрявцева. Най-силната гимнастичка Маргарита Мамун ще стартира в София. Ансабълът на Русия направи много грешки в съчетанието си с 5 чифта бухалки по време на тренировката. Промяна има и в състава на Украйна. На мястото на Алина Максименко ще участва Виктория Мазур, както и заявената предварително Джана Ризатдинова. Заради закъснение на полета отборът на Украйна не успя да спази графика за тренировки, затова проведе заниманието си последен. Ансамбълът на Азербайджан е воден от българката Мариана Василева. В Световната купа ще участват 25-те гимнастички и 8 ансамбъла от 14 държави.

По програма утре състезанието започва с обръч и топка индивидуално жени от 10.00 часа, от 12.30 до 14.50 часа е надпреварата на бухалки и лента. Многобоят при ансамблите е от 15.30 до 17.00 часа.

Оставете коментар

Подобни публикации