RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Българските грации спечелиха общо 8 медала на Световна купа в София

Публикувано в: Гимнастика
20:51, 5 май 2013, Автор: , Преглеждания:54

Общо 8 медала – 3 златни, 4 сребърни и 1 бронзов, спечелиха състезателките от националния отбор на България на Световната купа по художествена гимнастика, категория А, в София.

След вчерашната титла в многобоя днес ансамбълът за жени завоюва злато на съчетанието с пет чифта бухалки и сребро на три топки и две ленти. Възпитаничките на Ина Ананиева получиха оценки от 17.700 точки, след като изпълниха страхотно своята композиция с бухалки. На ленти и топки българките, които са в състав Михаела Маевска, Християна Тодорова, Цветелина Стоянова, Ренета Камберова и Цветелина Найденова, бяха оценени със 17.6550 точки.

Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева, която бе втора в многобоя, на финалите взе титлата на лента, стана втора на обръч и топка и трета на бухалки. Нашето момиче получи оценки от 17.950 точки на обръч, 18.100 точки на топка, 18.000 точки на бухалки и 18.350 точки на лента.

Сред зрителите в залата бе и министърът на спорта Петър Стойчев, който на крака аплодираше българските гимнастички. След състезанието той проведе дълъг разговор с грациите и Илиана Раева.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации