RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Скай спечелиха отборния часовник във втория етап на Джиро-то

Публикувано в: Колоездене
20:49, 5 май 2013, Автор: , Преглеждания:105

Отборът на Скай записа поредната си победа в състезание по часовник, като този път зае първото място във втория етап от Обиколката на Италия, който се проведе на живописния остров Иския, като състезателите потеглиха от града със същото име и след 17.4 километра финишираха във Форио.

Състезателите на Скай още веднъж демонстрираха явните си часовникарски умения, и в частност Брадли Уигинс, като записаха най-добро време от всички 23 отбора и спряха хронометъра на 22 минути и 5 секунди.

Втори само на 9 секунди от тях остана тима на Movistar, а Astana на Винченцо Нибали зае престижното трето място на 14 секунди от победителите. Райдър Хеседал и Garmin-Sharp приключиха на седма позиция с пасив от 22 секунди, докато BMC са 12-ти на 37.

В генералното класиране денят принадлежеше на представителят на домакините Салваторе Пучио, който премина пръв финала и облече розовата фланелка на временен водач. След него със същото време са лидера на отбора Брадли Уигинс и Серхио Енао. Нибали е на 14 секунди, като по-нататъка следват Хеседал на 25 и Евънс на 37 секунди.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации