RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Зад кулисите на Световната купа по художествена гимнастика!

Публикувано в: Гимнастика, Любопитно
10:51, 7 май 2013, Автор: , Преглеждания:351

От 2-ри до 5- ти май 2013 г. за трети пореден път с беше домакин на   Световната купа по художествена гимнастика. Зрителите видяха силно и красиво състезание, борбата за медалите, сълзите от радост или разочарование, но това, което не видяха на сцената беше не по-малко важно за прекрасното протичане на състезанието. Тази година купата започна и завърши с посланието към всички – “Бъди добър. Прави добро” BE GOOD – DO GOOD.

Всички организатори, състезателки и доброволци бяха облечени с фланелки с приканващото към повече добрини послание. Стотици зрители бяха дошли в зала „Арена Армеец”, за да бъдат част от събитието! Те бяха предпочели в празничните дни да подкрепят нашите златни момичета и разбира се да се насладят на невероятния спектакъл от феерия, грация и красота, поднесени от гимнастичките. Подкрепата на публиката беше наистина безценна за състезателките ни. Екипът от организатори и ръководството на Федерацията ни по художествената гимнастика от сърце благодариха на всички приятели на красивия ни спорт за отношението и обичта. Атмосферата на цялото състезание беше наситена с неописуема енергия и настроение.
БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА БЛАГОДАРИ ЗА ДОБРОНАМЕРЕНОСТТА И СЪПРИЧАСТИЕТО НА ГЕНЕРАЛНИЯ СПОНСОР „DUNDEE PRECIOUS METALS”, НА ПРИЯТЕЛИ, ОРГАНИЗАТОРИ И ДОБРОВОЛЦИ, КОИТО ДОПРИНЕСОХА ЗА ПЕРФЕКТНОТО ПРОВЕЖДАНЕ НА СВЕТОВНАТА КУПА – DUNDEE WORLD CUP – СОФИЯ БЪЛГАРИЯ 2013Г.
Дизайнът, модерната визия и уникално изглеждащото място на събитието в зала Арена Армеец са дело на Вили дизайн с дизайнер Виолета Дилова, Рекламна къща Скорпио дизайн и на верига магазини за цветя Тилия. Цветната украса беше впечатляваща и изключително стилна. Мебелите за „Kiss and cry”предостави Мебелна къща Gotie.

Вода ДЕВИН, JOE кетъринг, вино Катарджина, кафе Прима Виста от Вива А и М, Бест Фуудс, Бъргър Бъргър са фирмите, които се погрижиха нищо да не липсва както на състезателките и съдиите, така и на журналистите и ВИП гостите през цялото време на състезанието от 2 -ри до 5 -ти май. Сандвичи, кафе паузи, високо качествен кетъринг с доволно количество вкусни хапки, обяд и перфектно обслужване – всичко на разположение във всеки от четирите дни на събитието. Dundee world cup в София е единствената Световна купа по Художествена гимнастика в света, в която мъже извеждат състезателките на килима, нещо, което направи впечатление на всички делегации и те изразиха очарованието и задоволството си от това. Асистентите на състезателките бяха доброволци и бяха стилно облечени от фирмите за мъжка мода „BITSIANI” и“ ANDREWS”. Център за цветя “Тилия” се погрижи за цветната украса на залата, както и за красивите букети на официалните лица и медалистките. Световната купа беше открита със специално подготвена атрактивна огнена феерия, изпълнена от актьорите от театър Fireter и с изпълнението на живо на младият ни изпълнител Богомил Бонев. След церемонията по откриването състезателките се надпреварваха да се снимат с нашия талант и с актьорите на кокили.

За първи път тази година медалите на състезателките бяха с логото на състезанието:

Снимка: sportal.bg

Снимка: sportal.bg

Президентът на БФХГ Илиана Раева беше подготвила за всяка спортна делегация по един специално подготвен компактдиск с материали за културно-историческото наследство на България, древните съкровища и паметници по нашите земи, както и историята на всички православни манастири в България. Това впечатли изключително много както треньорите, така и състезателките, а делегацията на Беларус специално благодари на г-жа Раева за този безценен подарък.

IMG 7788

Всички фирми предоставиха и подаръци за публиката за специалната игра. Голямата награда бе велосипед ДРАГ. Велосипедът беше спечелен от Цветелина – гимнастичка от клуба по художествена гимнастика в гр.Добрич, която бе в залата заедно с треньорката си и приятели от клуба. Превозването на всички екипи бе осигурено от SOFIA AUTO, които подсигуриха лимузини – кадилак за официалните гости – Мария Шишковска и Томаш Шишковски, Лаура Акоста – вицепрезидент на Техническия комитет на ФИГ, Даниела Делакяе – технически делегат от ФИГ за Световната купа, член на Техническия комитет на ФИГ, Хайди Брюнегер , Президент на Техническия комитет към ЮЕГ. Специален автобус имаше за всички съдийки, а за комфорта и удобството на отборите се погрижи и фирма „Калея”.

Изключителни благодарности за гостоприемството и прекрасните условия за” ЦАРСКО СЕЛО”, хотел „МАКСИ” и хотел „ВЕГА”.
Момичетата бяха наистина очаровани и трогнати не само от луксозните условия, но и възможността да ползват всички СПА процедури в хотелите.
В неделния ден –първият ден от Православния Великден , делегациите имаха за закуска и червени яйца и козунак, за да усетят духа на празника, така както всяко българско семейство го прави в неделната утрин на Велика неделя! Световната купа бе осъществена с подкрепата на генералния спонсор ”DUNDEE PRECIOUS METALS” , Министерството на физическото възпитание и спорта, Столична голяма община, по проект „София- столица на културата 2019”, Българският спортен тотализатор, Българският олимпийски комитет.

Специални гости на състезанието бяха:
Г- жа Йорданка Фандъкова- кмет на гр. София и патрон на Световната купа
Г-н Алекс НЕСТОР- Директор „Корпоративни и външни отношения“ на „Дънди Прешъс Металс“

Г-н Петър Стойчев – министър на спорта
Г-н Йордан Йовчев – зам. Министър на спорта

Медийни партньори на събитието: БНТ, БГ РАДИО, Sportal bg, ДЖАЗ ФМ РАДИО, В-К ПРЕСА, В-К ТРУД, В-К 24 ЧАСА, Метрополитен, TEMA, TICKETPRO, ХЕЛИ АРТ, HAPPY bar and grill, АУТДОР БЪЛГАРИЯ, ПИЕРО

БФХГ изказва благодарността си към Ива Николова-журналист от БТА, която беше шеф на Пресцентъра на състезанието и беше неоценим помощник в медийното отразяване на Световната купа. По инициатива на Президента на БФХГ г-жа Илиана Раева стартира Проекта „Клуб на заслужилите”за осигуряване присъствието на мероприятия и състезания на заслужили деятелки и ветеранки на българската художествена гимнастика на разноски на БФХГ. Проектът стартира по време на „Златен обръч”в гр. Варна . На „Dundee world cup” бяха поканени Миглена Михайлова, Минка Ванкова и Иванка Сарафова. Г-жа Минка Ванкова пристигна със своя съпруг. Заслужилите деятелки бяха настанени в комплекс „Царско село”, на пълен пансион и всички луксозни услуги на комплекса, като г-жа Ванкова тръгвайки си се разплака и сподели на г-жа Илиана Раева, че по-щастлив момент от това пътуване и състезание не си спомня да имала в живота си.
Проектът „Клуб на заслужилите” ще продължи, като на ДП”Елит” са поканени Райна Афионлиева и Пепа Батова.

След завършване на състезанието всички отбори,съдийки и организационен комитет,Управителния съвет на БФХГ бяха поканени от президента на БФХГ г-жа Илиана Раева на официална вечеря в ресторанта на комплекс „Макси”. Състезателките и съдийките от всички страни – участнички имаха удоволствието да опитат от вкусната българска кухня и да се веселят заслужено до късна доба. Всички си пожелаха късмет и здраве и отново да се срещнат на Световна купа в София-2014г.

Снимка: Димо Димов

Снимка: Димо Димов

 

 Източник: БФХГ

Оставете коментар

Подобни публикации