RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Адам Хансен спечели 7-ия етап на Обиколката на Италия

Публикувано в: Колоездене
21:40, 10 май 2013, Автор: , Преглеждания:122

снимка: АП

Австралиецът Адам Хансен спечели 7-ия етап от колоездачната обиколка на Италия, който беше с дължина 177 километра от Сан Салво до Пескара.

Хансен спечели с време 4 часа, 35 минути и 49 секунди. Той изпревари с 1:07 минути Енрико Баталин (Италия) и другия представител на домакините Данило Ди Лука.

По този начин от днес има нов лидер в генералното класиране и това е испанецът Бенито Инчаусти от отбора на Мовистар, който оглави таблицата с общо време 28 часа, 30 минути и 4 секунди.

След него само на 5 секунди е италианецът и един от фаворитите за крайната победа- Винченцо Нибали, а трети на 8 секунди е канадецът Райдър Хеседал, който защитава титлата си от миналата година.

В планинския етап Хансен оглави групичка от шестима състезатели, които се откъснаха от останалите под проливния дъжд.

Австралиецът беше пълен със сили в планинския етап и се откъсна с 1:08 минути пред преследвачите, за да постигне първата си победа в състезанието, посочва БТА.

Брадли Уигинс, който беше сочен от букмейкъри, журналисти и специалисти за фаворит номер 1, изостана днес на 2:30 минути от Хансен.

Уигинс имаше труден ден и от техническа гледна точка, след като се сблъска и при падането изостана. За радост обаче шампионът от Тур дьо Франс се отърва от сериозни контузии.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации