RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Трима национали ще участват на Carlsberg Сup в Пловдив

Публикувано в: БГ Тенис, Тенис
17:39, 10 май 2013, Автор: , Преглеждания:65

Александър ЛазовВ събота на кортовете на ТК „Локомотив” в Пловдив започват квалификациите на първия международен тенис турнир за мъже от календара на ITF Carlsberg Cup, който е с награден фонд 10 000 долара.

За втора поредна година ще има три фючърса под това име. След Пловдив е състезанието във Варна от 20 май (ТК „Черно море Елит”), а от 27 май стартира основната схема на турнира на кортовете на БНТЦ „Карлсберг” в София.

Трима национални състезатели от отбора, който победи Естония с 3-0 през април за Купа „Дейвис”, ще участват в турнирите. Това са втората ракета на България Александър Лазов, Димитър Кузманов и Валентин Димов. Те започват в основната схема като Лазов ще бъде поставен под №3, а Кузманов ще бъде пети в нея.

„Уайлд кард” за турнира в Пловдив получиха Серафим Грозев, Петър Атанасов и Фердун Шефкедов. В квалификациите ще участват общо 27 български тенисисти. Сред тях личат имената на Петър Трендафилов, Динко Халачев, Пламен Милушев, Андреас Нейков и др.

На турнирите Carlsberg Сup ще стане и дългоочакваното завръщане в тениса след наказание на Димитър Кутровски. Софиянецът получи „уайлд кард” от Българската федерация по тенис за фючърсите във Варна и в София. Санкцията на Кутровски изтича на 14 май.

Водач в схемата на първия турнир е боснецът Дамир Джумхур. Той е на 20 години от Сараево и е национал на страната си за Купа „Дейвис”. В момента Джумхур е №259 в световната ранглистата, но е достигал до 204-о място.

Супервайзър на фючърсите е Веселина Донева.

източник: БФТ

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации