RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Нибали облече розовата фланелка в Джирото

Публикувано в: Колоездене
12:54, 12 май 2013, Автор: , Преглеждания:112

Джиро Д'ИталияВинченцо Нибали направи страхотен часовник и не позволи на прекия си конкурент в крайното класиране Брадли Уигинс да навакса пасива си. Изненадващо етапът отиде за Алекс Даусет.

Осмият етап от Габиче Маре до Салтара бе с дължина от 54,8 километра и представляваше индивидуално бягане по часовник. Освен дължината обаче по трасето се криеха и други препятствия, като състезателите трябваше да се справят с няколко височини и именно за това се смяташе, че Нибали няма да загуби много време от Уигинс.

Алекс Даусет направи състезанието на живота си досега, като спечели първия си етап в една от трите големи обиколки. Британецът показа, че е наистина отличен часовикар и финишира с първо време от час 16 минути и 27 секунди. Фаворитът за победата Брадли Уигинс остана втори на 10 секунди, докато трети е Танел Кангерт от с пасив от 14. Винченцо Нибали стартира много добре и в един момент бе дори на първа позиция, но във втората част умората си каза думата. Въпреки това любимецът на публиката заавърши на 21 секунди от победителя и загуби само 11 от Уигинс.

Така домакините имаха щастието да видят техният фаворит да облича розовата фланелка, като роденият в Сицилия колоездач вече има аванс от 29 секунди пред Кадел Евънс и 1:15 пред Роберт Гесинк. Само на секунда повече е Уигинс, следван от Микеле Скарпони на 1:24 и миналогодишният победител Райдър Хеседал, но вече на 2:05 минути.

текст: biking.bg

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации