RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Марк Кавендиш с нова етапна победа в Джирото

Публикувано в: Колоездене
19:32, 17 май 2013, Автор: , Преглеждания:75

Марк Кавендиш от отбора на „Омега Фарма“ спечели 13-тия етап от колоездачната обиколка на Италия, а италианецът Винченцо Нибали от тима на „Астана“ запази розовата фланелка на лидер в главното класиране преди навлизането на Джирото в планинските етапи.

Британецът, който вчера победи в 12-тия етап, днес спечели най-дългия етап от тазгодишната обиколка – 254 километра от Бусето до Кераско. Кавендиш финишира първи с време от шест часа, 9 минути и 55 секунди. На второ и трето място със същото време като на победителя завършиха Джакомо Ницоло /Италия/ и Лука Мезгец /Словения/. За Марк това е четвърти етапен успех в Джирото през тази година.

Нибали остава начело в главното индивидуално класиране с време 52 часа, 38 минути и 9 секунди, следван от Кадел Евънс (Австралия) – на 41 секунди, а Ригоберто Уран (Колумбия) е трети на 2 минути и 4 секунди.

Утре, събота, ще бъде пробяган планински етап – 14-тия етап, който ще бъде 168 километра между Червере и Бардонекия. Обиколката на Италия завършва на 26 май в Бреша.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации