RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Никола Гърбич съветва Цецо Соколов да бъде по-спокоен

Публикувано в: Волейбол
15:45, 18 май 2013, Автор: , Преглеждания:314

Гърбич и СоколовВ малкото италианско градче Кунео българският волейбол се слави с цяла колония. Там са играли легендите Владо Николов, Любо Ганев. Местните боготворят волейбола, а тази година в града се чуваше името на друг българин. Цветан Соколов направи много силен сезон за отбора от Северозападна Италия, след като беше преотстъпен от своя Тренто.

- Кунео е не много голямо градче, което се слави само и единствено с волейбол. Наистина много хора ме спират по улицата, питат ме какво мисля за отбора, как ще вървим. Абсолютно всички ни спират и си говорим за волейбол. Всички ни гледат с по-различно око в този град. Иначе, ако отидем в някой голям град, едва ли ще бъде същото – убеден е Цецо.

В Кунео той се среща и с един много опитен и силен волейболист, за когото говори с респект и възхищение – 39-годишния разпределител Никола Гърбич.

- Това е най-големият професионалист, с когото някога съм играл. Той е уникален човек извън залата и уникален професионалист на игрището. Винаги ми е давал съвети, когато ми е било тежко по време на тренировки, по време на мач. Винаги ми е казвал да карам по-спокойно, да не взимам толкова навътре нещата, да не мисля за миналата топка, защото винаги след нея идва нова топка и трябва да мисля за нея. Това, което е било, е минало и трябва да мисля за бъдещето – спомня си Соколов.

7 дни спорт

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации