RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Димо Тонев: Конкуренцията на Световното е изключително силна

Публикувано в: Волейбол
17:07, 20 май 2013, Автор: , Преглеждания:103

Димо ТоневДимо Тонев класира националния отбор на България за девойки за Световното първенство, което ще се проведе в Бърно (Чехия) от 21 до 30 юни. Успехът бе завоюван на българска земя, в Самоков, където момичетата ни спечелиха квотата в европейската квалификация, която се проведе в „Арена Самоков“ след победи във всичките си срещи.

Каква оценка даде наставникът на отбора Димо Тонев за изминалата квалификация, амбициите и очакванията за предстоящото Световно първенство, вижте в интервюто, което той даде за сайта на Българска федерация по волейбол – volleyball.bg.

- Поздравления за успеха, който постигнахте. Каква е оценката Ви за шампионата, който се проведе в Самоков?

- Благодаря Ви. Доволен съм от постигнатото като резултат, една добра първа стъпка за изграждането ни като отбор. Целите, които си поставяме, са простички. Където ни чуят и видят, да се съобразяват с нас. Можем да го постигнем само с победи. Момичетата много добре знаят, че единствено победата е това, което носи удовлетворение след лишенията и труда в състезателния процес. Със сигурност имаме още много работа, за да изградим играта и лика на отбора. Мисля, че да се класираме на Световно първенство, е много сериозно постижение.

- Кога започва подготовката на отбора за Световния шампионат?

- Нашата подготовка ще започне на 21 май, като вероятно ще се проведе в Самоков. Някои момичета ще започнат нецентрализирана подготовка в София и Пловдив, тъй като имат да взимат изпити и матури. Тези от София ще се готвят с Николай Цветков и Радослав Бакърджиев, а в Пловдив със Стойко Цонов и с треньорите от ВК Марица.

- Водите ли разговори за контролни срещи по време на подготовката?

- Желанието ми е да играем контроли със силни отбори – САЩ, Бразилия, Русия, Италия. Това е молбата ми към Федерацията по волейбол, ако може да ни осигури контроли с поне два отбора, за да изиграем по три мача с тях в България.

- Какви са Ви амбициите за предстоящото Световно първенство в Бърно?

- Нашите амбиции са да побеждаваме във всеки мач, независимо с кого играем. Факт е, че сме на световно първенство и трябва да проявим уважение към противниците и самоуважение към себе си. След като свърши шампионата, искам се съберем след последната среща и да си кажем, че всичко, което зависеше от нас, го направихме и се класирахме на мястото, което заслужаваме. Тогава ще сме удовлетворени.

- Кои отбори се открояват от класиралите се на форума в Чехия?

- Определено тези на Русия, Бразилия, САЩ и Италия. Чехия са домакин, азиатските отбори също са добри, така че конкуренцията е изключително силна.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации