RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Тодор Скримов: Мечтата ми е да играя в Серия А1

Публикувано в: Волейбол
11:41, 22 май 2013, Автор: , Преглеждания:38

Тодор СкримовТалантът на Тодор Скримов в националния отбор на България бе открит през горещото лято на 2012. След напускането на Матей Казийски се отвори празнина и мнозина не намираха разрешение на такъв проблем. Отговорът го даде 22-годишният тогава Скримов, който успя да се наложи в титулярния състав, станал четвърти на Олимпийските игри в Лондон. През 2013 Тошко бе капитан на клубния си Пари Волей (Париж) и малко не му достигна да спечели титлата във френското първенство, след като тимът му загуби финала от Тур (Тур). Скримов вече се подготвя със съотборниците си в националния отбор за предстоящата Световна лига, като не отказа да говори специално за BGvolleyball.com.

- Какви са ви целите през този сезон с националния тим?
- На първо време ще се радвам, ако попадна в основната група от 12 играчи. Във всяка тренировка и във всеки един мач ще се опитвам да давам максималното от себе си, пък каквото стане.

- И преди настоящия сезон, както през миналия, никой не слага в сметките България, но всички помним какво стана …
- Що се отнася до Световната лига, със сигурност не сме фаворити в групата ни. Въпреки това по време на Олимпийските игри в Лондон също не бяхме сред фаворитите и победихме отбори, които на хартия бяха по-силни от нас. Всичко зависи от работата ни и какъв колектив ще изградим. Ако всички играем като отбор, можем да спечелим и срещу наглед по-силните тимове.

- Ще останете ли във Франция и през следващия сезон?
- Не, във Франция няма да остана със сигурност. Почти е уговорено всичко за новия ми отбор, но все още има неща, които се доуточняват. Възникна малък проблем, но се надявам, че съвсем скоро ще се разреши.

- Да не би да става въпрос за италианския Андреоли (Латина)?
- Да, слуховете са във вярната посока, но все още не е сигурно, защото, както вече казах, има един проблем за изясняване.

- Чувствате ли се по-израстнал след последния ви сезон във френския Пари Волей (Париж)?
- Лично за мен не беше най-силния сезон, който съм играл във френското първенство, като не знам защо така се получи. Със сигурност обаче този опит ще ми бъде полезен. За изграждането на характера е от голяма полза и когато трябва да се измъкваш от трудна ситуация.

- Италианската Серие А1 ли е първенството, в което искате да продължите кариерата си?
- Откакто съм започнал да играя волейбол, италианското първенство винаги ми е било цел и мечта.

- В Италия няма да имате проблем и с научаването на езика, след като вече знаете френски …
- Със сигурност ще искам да го науча, ако всичко протече нормално и проблемите се разрешат. Имам голямо желание за това и със сигурност познанията ми по френски ще са ми от полза.

- Кога очаквате да има стопроцентова яснота по трансфера ви?
- Надявам се колкото се може по-бързо, но е възможно и да се проточат нещата. Силно се надявам да не се провали всичко и да мога да премина.

- Имахте ли време за почивка или ще мислите за това след Световната лига?
- След последния мач във Франция имах една седмица, през която се видях със семейството ми.

- Липсваше ли ви България през сезона?
- Да, България много ми липсва, обичам страната си и винаги, когато съм си у дома се радвам. Ако можеше да съм си тук през цялото време, щях да съм много щастлив.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации