RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Светослав Гоцев: Надявам се да направя име в Германия

Публикувано в: Волейбол
17:12, 24 май 2013, Автор: , Преглеждания:79

Светослав ГоцевСлед един сезон в италианската Серия А1 Светослав Гоцев ще играе в немския Фрийдрихсхафен, където ще бъде в компанията на съотборника си в националния тим Валентин Братоев, както и на опитния Венцеслав Симеонов. С екипа на Верона 22-годишният Гоцев направи добър сезон, но отборът му завърши на незавидното последно място само с две победи. Талантливият център се съгласи да говори специално за BGvolleyball.com.

- Как се чувствате в началото на подготовката с националния отбор?
- Добре се чувствам, след като имах време да си почина един месец след края на клубния сезон в Италия.

- По време на сезона с Марми Ланца (Верона) имахте известни физически проблеми. Всичко отминало ли е?
- Имах един проблем, който се обади отново и сега. Надявам се с кратка почивка всичко да отшуми напълно, за да мога да продължа пълноценна подготовка с националния тим.

- Селекционерът Камило Плачи има известни проблеми с блокировачите заради травмите на Теодор Тодоров и Николай Николов. Готов ли сте, ако ви се гласува доверие за титулярния състав?
- Това не мога да кажа аз. Единственото, което мога да направя, е да продължа да тренирам и ако треньорите преценят, да изпънявам задачите. Преценката кой ще е най-полезен за България е на селекционера.

- След като стана ясно, че от новия сезон ще играете в Германия, медиите във Верона написаха, че ще им липсвате. А на вас ще ви липсва ли този град?
- Да, защото Верона е хубав град, с много положително настроени хора. Лично аз съм доволен, защото направих хубав сезон и за мен е позитивно, че натрупах опит в Серие А1. В известна степен ще ми липсва Италия, но се надявам, че в новия ми отбор също ще попадна на добро място, където да мога да си направя хубаво име.

- Не се знае дали Марми Ланца (Верона) ще може да продължи съществуването си заради тежката икономическа криза ..
- Не знам. Аз разговарях наскоро със спортния директор на тима, който ме увери, че ще останат в елита. Още повече, че назначиха Андреа Джани за треньор на отбора. Като че ли слуховете за мрачно бъдеще на клуба са повече спекулации, но виждате, че за няколко дни всичко се преобръща с главата надолу. Просто ситуацията е доста тежка в Италия, но аз предполагам, че Марми Ланца ще остане.

- Съжалявате ли, че няма да имате възможността да работите с легенда като Андреа Джани?
- Донякъде да. Той беше треньор на Виктор Йосифов в Рома Волей (Рим) и ми е разказвал за него все хубави неща. Така че до известна степен има леко разочарование, че се разминаваме.

- В Германия ще играете заедно с други българи …
- Да, Венци Симеонов остава, мисля, че и Вальо Братоев също. Колкото повече българи, толкова по-добре. Също така ще играем в Шампионската лига, като отборът на Фрийдрихсхафен вече е потвърдил участие.

BGvolleyball.com

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации