RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Жоро Братоев: Очаквайте интересна Световна лига

Публикувано в: Волейбол
22:17, 3 юни 2013, Автор: , Преглеждания:88

photo_verybig_350495Разпределителят на националния ни отбор по волейбол Георги Братоев даде обширно интервю за Гонг, в което коментира предстоящите срещи с Франция в Световната лига, последните две контроли с Иран, както и промените в отбора в сравнение с миналата година.

„Очаквайте интересна Световна лига! Имаме интересни съперници. Ще играем по-освободено. Нямаме да защитаваме Световна лига от миналата година, защото не сме я спечелили. Надявам се тази година да успеем.” , заяви Георги Братоев преди предстоящите мачове на националния тим в груповата фаза срещу Франция.

„Четвъртото ни място на Олимпиадата беше благодарение именно след една победа над Франция. Затова съм оптимист за мача, който ни предстои.”, каза плеймейкърът ни по отношение първия ни противник, за който се смята като труден съперник на българите и продължи:

„Французите са съперник, който много прилича на състава на Иран. Много хора, когато чуят Иран и не си представят добри волейболисти. Отборът им показва страхотна игра. Треньорът им е направил доста проблеми в стила им на игра и сега показват добър волейбол. На Световната купа победиха отбори като Аржентина, който е един уникално труден за нас съперник, Сърбия, Полша, с Бразилия направиха 3:2 гейма. Иран е един доста добър съперник и аз лично се радвам, че точно с тях имахме възможност да играем приятелски срещи. Ще видите, че отборът на Иран ще създаде страхотни трудности на много от отборите, които са класа във волейбола! Този тим определено показва, че може да играе, а вкъщи ще бъде страшен за всички състави, които играят там.“

„Според мен сме готови до толкова, че да можем да започнем да играем един волейбол по-добър от този, който показахме в контролите срещу Иран. Но е трудно наистина да се очаква да покажем целия си потенциал още в първия мач. Надявам се да успеем да го направим, но смятам, че е трудно”.

Георги Братоев коментира и проблемите в играта срещу последните две контроли с Иран. В събота националните допуснаха цели 20 грешки от начален удар срещу едва 8 на иранците. „Както винаги имаме проблеми в играта. Нищо не се е променило. Ние сме били винаги така – в един момент играем страхотно, след това може да има някакъв спад и срив, но след това пак се вдигаме”, сподели Братоев.

Относно подготовката и проверките със Сърбия, Португалия и Иран той  допълни: „Контролите ни със Сърбия в Белград бяха първите и абсолютно встъпителни за нас. Беше ни трудно да играем добър волейбол. Според мен с всяка следваща проверка, показвахме по-добър волейбол. В събота с Иран беше може би най-добрият ни мач, макар че на моменти се пропукахме. Има още какво да работим по сработката ми със Стоян Самунев. С хората, които са за първа година в състава, малко по-трудно се сработваме, но за сметка на това е интересно. Смятам, че до мачовете с Франция, ще можем да бъдем в един по-добър синхрон”.

Разпределителят сподели и мнението си относно промените в отбора в сравнение с миналата година:

„Треньорът е този, който дава заданията на тренировката, казва ти какво да тренираш и подобряваш, къде бъркаш, дава ти напътствия за правилния път. За мен лично кой точно е треньор няма абсолютно никаква разлика. В отбора ни има известни промени, но те не са големи. С изключение на Владо Николов, който се отказа, ние сме абсолютно същия отбор. Теодор Тодоров и Ники Николов ще пропуснат Световната лига и се надявам да се възстановят колко е възможно по-бързо, но с другите момчета сме поне от 3 години заедно. Така че нищо ново и нищо трудно!” , завърши Братоев.

Източник: Гонг

Оставете коментар

Автор

Зорница Георгиева

Подобни публикации