RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Камило Плачи: Готови сме за старта на Световната лига

Публикувано в: Волейбол
13:16, 3 юни 2013, Автор: , Преглеждания:67

снимка: Спортал

Остава по-малко от седмица до началото на Световната лига по волейбол. След триумфа от миналата година, когато българите стигнаха до полуфиналите на Олимпийските игри в Лондон, очакванията към отбора са огромни.

Дали волейболисти и треньори са готови да отговорят подобаващо, гости в студиото на предаването „Спорт7″ по NEWS7 с водещ Миляна Велева бяха може би най-важните хора в тима – треньорът Камило Плачи и мениджърът Владимир Николов.

„Смятам, че сме готови, направихме няколко интересни приятелски мача срещу Португалия и Иран. Може да кажем, че работата продължава, както и всички останали национални отбори. Двата мача срещу Иран ни помогнаха да тренираме за някои от елементите, в които са силни французите. Тренирахме нашата атака и търпение, както и продължителното разиграване. Пуснах на терена определени играчи, защото представянето на един отбор се подобрява, когато не се правят много промени в състава. Прибягвах до смени само когато беше нужно“, коментира Плачи.

Владимир Николов пък каза, че заради подмладяването в отбора е по-реалистично да се чакат сериозни резултати от предстоящото европейско първенство.

„Отборът се подготвя за Световната лига. Мога да кажа, че тимът има голям потенциал и ще търсим скорошно разгъване на максимума от този потенциал. Разликата между отбора от Олимпиадата и този, който е сега, е, че липсват 6 основни играчи. Има подмладяване на отбора. Не е реалистично да се търсят максимум цели, но по-сериозни резултати можем да очакваме на европейското първенство“, заяви Владо Николов.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации