RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Жоро Братоев: Трябва да покажем, че това, което сътворихме на Олимпиадата не е случайно!

Публикувано в: Волейбол
19:05, 4 юни 2013, Автор: , Преглеждания:59

EMO_8451Разпределителят на националния ни отбор по волейбол Георги Братоев заяви на пресконференцията преди заминаването на представителния ни тим за първите двубои срещу Франция в Световната лига, че трябва да покажат, че това, което постигнаха на Олимпиадата не е било случайно.

Ето и цялото изявление на националния плеймейкър пред ГОНГ:

„Всичко е наред, няма контузии за сега и се надявам така да бъде до края на сезона. Настроението е положително в отбора. Очаква ни според мен една интересна Световна лига, в която трябва да покажем, че това, което сътворихме на Олимпиадата не е случайно. Определено не ме притеснява, че състава ни е малко по-различен. В националния отбор са хора, много малко част, от които са за първа година тук. Повечето момчета сме заедно 3-4-5 години вече. Нищо ново няма и няма от какво да бъдем притеснени и изненадани и т.н. Защо да не очакваме много. Отиваме да играем волейбол и, ако успеем да покажем това, на което сме способни, мисля че имаме реален шанс да натрупаме доста победи, с които да се класираме напред в турнира. Ако не очакваме много, по-добре да не ходим, ако искате.“ , заяви Братоев.

„Не ме изненадват французите. Франция е един класен отбор. Те и през 95-та година се представиха добре на футбол в групите, но Костадинов ги посече. Ще имаме този шанс сега и ние. Франция е един класен отбор, добри са във всички елементи, имат страхотни състезатели, които играят в едни от най-силните отбори в Европа и света. Така, че ни очакват тежки двубои, но със сигурност и не непреодолими. Само треньорите могат да кажат кои са им слабите страни. Само те могат да коментират технически и тактически.“ , добави още разпределителят на България.

„Аз смятам, че сме перфектни във всяко едно отношение. Страхотни сме! Имаме си своите проблеми за началото на подготовката си почти във всеки един елемент. Трябва да направим така, че тези слабости по време на мачовете да бъдат прикрити максимално и да покажем добър волейбол.“ , завърши Жоро Братоев.

Оставете коментар

Автор

Зорница Георгиева