RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Тодор Скримов: Оптимист съм за първите мачове с Франция!

Публикувано в: Волейбол
16:15, 4 юни 2013, Автор: , Преглеждания:172

969696_10151616703823624_1395101210_nНационалът Тодор Скримов се превърна в един от героите на Олимпийските игри в Лондон през миналото лято, където волейболните ни национали станаха четвърти.

Изправен пред нелеката задача да замени отказалия се от представителния ни тим Матей Казийски, Тошко се справи блестящо и бързо се превърна в любимец на публиката. Едва на 23 години талантът от Перник направи страхотен сезон като капитан на френския Пари Волей и изведе отбора до второто място в шампионата.

През следващия сезон Скримов ще играе в едно от най-силните първенства на планетата – италианската Серия А1 с екипа на Латина.

В интервю за „7 дни спорт“ посрещачът коментира предстоящите двубои срещу Франция в Световната лига, както и отговорността да бъдеш титуляр с националната фланелка.

- Свикнахте ли с отговорността да бъдете титуляр в националния отбор на България?

- Не съм свикнал, защото съм титуляр засега. Просто гледам да се боря както на тренировка, така и във всеки мач. Както вече съм казвал, никой няма запазено място в отбора, тъй че за момента съм титуляр и правя всичко възможно това да остане така.

- Какво е чувството, когато чувате публиката да скандира името ви?

- Усещането е уникално. Още на олимпиадата за пръв път ми се случи това нещо. Просто те побиват тръпки.

- Докъде можем да стигнем в Световната лига с този състав?

- Не обичам да давам прогнози. Не сме гледали още другите отбори, не знаем те на какво ниво са, в каква форма се намират в момента. По принцип имаме още да израстваме и да коригираме някои неща. Ще се види, не мога да дам ясна прогноза сега. Аз лично искам да стигнем до финалите, но дали ще можем, това е отделен въпрос.

- Играхте с Иран, а сега ви чакат мачове с Франция.

- Много се радвам, че залата е пълна дори и на контрола срещу Иран. Това ни помага много. Просто се вижда разликата в играта ни, когато са тук и ни подкрепят. Оптимист съм за първите мачове с Франция, но мисля, че има още какво да подобрим. Ако изпълняваме указанията на треньора, мисля, че можем да се справим. Не знам в каква форма са французите в момента. Не сме гледали още видео, за да коментирам, но имаме шансове.

- Спечелихте среброто във Франция като капитан на Пари Волей. Имате основна заслуга за успехите на отбора. Какво не стигна, за да бъдете първи?

- Не знам точно какво не ни е достигнало. Няма нещо, което не ни е достигнало, просто смятам, че отборът на Тур беше по-добър от нас. Няма какво друго да кажа, освен че ни превъзхождаха наистина.

- Направихте трансфер в Италия. Вече сте част от отбора на Латина. Какво знаете за този тим?

- Не знам много. Знам къде се намира горе-долу. Знам, че последните години показват едни добри резултати. Не е сред най-претенциозните отбори. Не е сред първите пет или шест, но още по-добре, защото ще имам шанс да играя и да се развивам. Така че смятам, че е един добър избор.

Източник: „7 дни спорт“ , Георги Харизанов

Оставете коментар

Автор

Зорница Георгиева

Подобни публикации