RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Иван Чепаринов завърши 11-и на Световното в Русия

Публикувано в: Шахмат
21:33, 8 юни 2013, Автор: , Преглеждания:64

Иван ЧепариновИван Чепаринов се класира на 11-о място на световното първенство по ускорен шахмат, което завърши днес в Ханти Мансийск, съобщава БТА.

В партия от 15-ия, последен кръг българинът завърши реми с черните фигури с Радоф Мамедов (Азербайджан) и събра 9 точки от 15 възможни.

Българският гросмайстор Кирил Георгиев завърши на 27-мо място с актив от 7,5 точки. В последния кръг гросмайсторът-ветеран и бивш дългогодишен селекционер на българския национален отбор за мъже Кирил Георгиев завърши реми с черните фигури с Габриел Саркисян от Армения.

Световен шампион по ускорен шахмат стна Шахрияр Мамедяров (Азербайджан) с 11,5 точки. На второ място е Ян Непомняшчи (Русия) – 11 точки, а на трето място се класира Александър Гришчук (Русия) с 10,5 точки.

Утре и други ден – 9 и 10 юни, в Ханти Мансийск ще се проведе световно първенство по блиц. Общият награден фонд на световните първенства по ускорен шахмат и блиц е 400 000 щатски долара, а победителят ще получи 40 000 щатски долара. Спонсори са руски нефтени компании.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации