RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Жоро Братоев: Ако успеем да играем по този начин, България ще отиде на финалите на Световната лига!

Публикувано в: Волейбол
13:47, 11 юни 2013, Автор: , Преглеждания:62
Снимка: Спортал

Снимка: Спортал

Разпределителят на България Георги Братоев заяви при завръщането на националния ни тим след двете победи във Франция, че ако успеят да играят по този начин във всеки един елемент с изключение на сервиса както срещу „петлите“, гарантира, че България ще се класира на финалите на Световната лига.

„Играхме волейбол и два пъти победихме един отбор, за който чух много мнения, че е слаб и без достойнства. Аз лично бих казах, че Франция е един изключително силен отбор и ще видите сами, че тепърва ще подобрява играта си. На моменти успяхме да играем добре в някои елементи, в други има какво да наваксваме, като сервиса, където допускаме твърде много грешки на този етап. Но това са първи втъпителни мачове в Световната лига и за мен лично резултатът е най-важен. Очаквам да дойдат възможно повече хора на мачовете с Аржентина и тези хора, които наистина обичат волейбола. Ако препълнят „Арена Армеец“, ще е най-добре. Казах и преди, синдромът „Франция“ е преодолян още 93-та година с Емил Костадинов. Такъв синдром не съществува.“, заяви разпределителят на България.

„За мачовете с Аржентина – нови срещи, ново предизвикателство. Очаквам да се опитаме да играем същия волейбол, който показахме и много по-добър, ако може. От там нататък каквото иска да става. Лично аз успях да гледам и двата мача Полша – Бразилия. От първия успях да гледам само третия гейм, а вчерашния го изгледах от втория до петия. Какво да ви кажа – волейбол от световна класа. Някои казват, че Бразилия са си подмладили отбора, но според мен са дошли по-добри волейболисти от предните. Бразилия си е Бразилия. Смятам да останем пред тях в класирането и до края. Да се промени нещо в играта ни, ли? Аз смятам, че ако успеем да играем по този начин във всеки един елемент с изключение на сервиса, ви гарантирам, че България ще отиде на финалите на Световната лига.“ , добави още Братоев.

„Може би сбъркахме някои сервиси от напрежение, някои грешки може би се допускат от голямото желание. При 22:20 във втория гейм на 2-ия мач допуснахме три грешки под ред, което можеше да ни коства и гейма. Нещо, което не би трябвало да се допуска в съвременния волейбол. В интерес на истината смятам, че хората, които изпълняват флот сервис, нямат право на нито една грешка, а не на три, колкото допуснах аз. Така, че сервисът е елементът, над който работим ежедневно и може би най-много, да не кажа денонощно. Изглежда трябва да се справим, за да тръгнем нагоре.“ , завърши Жоро Братоев.

източник: Спортал

Оставете коментар

Автор

Зорница Георгиева