RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

„Висящ лиценз“

Публикувано в: Коментар, Футбол България
16:30, 14 юни 2013, Автор: , Преглеждания:117

А групаВ началото на пролетта у нас къде на шега, къде наистина започна кампанията свързана с „висящото кафе”. Идеята идва от Неапол, където преди години в местните заведения маститите бизнесмени оставяли своята лепта към неоправданите, като изпивали по едно кафе на цената на две.

Неизпитото кафе се давало на изпаднал в нужда човек, който няма пари дори за кафе. Все пак знаем в Италия традициите и вярата в бога са силни, което прави подобни искрени милосърдни жестове реални. У нас имаше еуфория за около месец.

Вестници, списания и тв предавания се заиграха с това движение, като дори имаше и добър международен отзив. Уви, късната зима на нашето недоволство и прогресивното оскотяване на народа хвърлиха сянка върху тази благочестива инициатива.

Възможно е обаче скорошно възкресяване на тази инициатива. Този път тя ще бъде приложена в българския професионален футбол, като ще носи името „висящ лиценз”.

Пет седмици преди началото на новия шампионат и три преди първия съдийски сигнал да прозвучи за „евробойците” ни неясното около родния шампионат е по-гъста и от лондонска мъгла през 18-ти век.

Онзи ден беше теглен уж жребий, който обаче може да се окаже ненужен, тъй като изрядните клубове в А група продължават да бъдат кът. За пореден път родното БФС, в лицето на правещият невероятна евро кариера Борислав Михайлов не иска да вземе точното решение, а се локализира до временни варианти.

Поради това е време да въведе в обръщение опцията „висящ лиценз”. На входа на централата на БФС трябва да се направи един удобен бюфет, чийто обект на дейност ще бъде раздаването на „висящи лицензи”. Идва президентът Х от клуба У, подава документи за бърза нова регистрация на клуба си, тъй като миналогодишния вече е фалирал.

Взема си един чисто нов лиценз, променя малко името на клуба и е готов за участие в новия шампионат. Вместо футбол, той ще играе играта да „запалим с някой и друг лев контрагентите”. Победител в играта ще бъде клубът, който успешно е стигнал до умишлен фалит и разбира се е „запалил” с най-много пари играчите и агентите си.

Питате се кой ще плати за „висящия лиценз”? Отговорът е прост – изрядните клубове. Така както е и в останалите обществени дейности. Такива са закономерностите в страната, в която шеф на ДАНС става личност като Дилян Пеевски. Както се казва каквато политиката, такъв е и футбола.

Димитър Шопов - sportvoxmag.com

Оставете коментар

Автор

Димитър Шопов

Подобни публикации