RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Девойките отстъпиха след тайбрек срещу Япония

Публикувано в: Волейбол
08:26, 15 юни 2013, Автор: , Преглеждания:48

БългарияНационалният отбор на България за девойки старша възраст загуби първата си от три приятелски срещи с гостуващите си връстнички от Япония.  В зала Самоков в едноименния град момичетата на Димо Тонев, Иван Петков и Радослав Бакърджиев отстъпиха пред японките с 2:3 (18:25, 17:25, 25:12, 14:25, 15:11).

Началото не бе много добро на нашите момичета. Японките се борят за всяка топка в защита, преодоляват блокадата с технични пускания. Две поредни грешки от сервис, не добра защита и първата техническа почивка дойде в полза на гостенките 4:8. След това българките успяха да изравнят и поведоха като при втората пауза предимството бе на тяхна страна 16:14. След почивката японките отново показаха забележителни умения в защита и не позволяваха на топката да падне, а след това реализираха и получените възможности за атака. Така те записаха гейма в своя полза (18:25).

Втория гейм започна по-добре за българките, но грешки в защита позволиха на японките да вземат добра преднина и на първата техническа почивка водеха с 5 точки. Гостенките продължиха с добрите изяви в защита, а в атака да играят на сигурно като пуснат на „празно място”. Това изнерви нашите състезателки и грешките зачестиха, като след втората почивка направиха цели 3 от сервис. Гостенките се възползваха от получените възможности поведоха с 2:0 гейма.

Началото на третия гейм също бе по-добро за нашите. Добри изяви в защита на Димитрова спряха японките на два пъти, а след това последва и блок на Димова. Грешка при сервис и от двете страни за 7:3. Японките показаха, че също умеят да забиват, а след това демонстрираха и добър поглед върху играта за 7:5, но мощна атака на Димитрова не даде шанс на защитата им и за първи път от началото на мача нашите водеха на първата техническа почивка 8:5. Играта в защита на нашите значително се подобри, а мощните атаки не даваха шанс на гостенките да покажат своите имения на този елемент. Изведнъж „на мрежата се издигна и стена”, която момичетата от Страната на изгряващото слънце на два пъти не успяха да преминат. Така втората почивка дойде при значителна преднина за нашите 16:7. При 19:9 японките се опитаха да покажат своите умения в атака и на блок, но това им помогна да запишат само 3 точки. А нашите спечелиха гейма с убедителен резултат 25:12.

В четвъртия гейм нашите продължиха с добрите изяви и отново поведоха (8:3). Грешки в атака и защита позволиха на японките отново да добият самочувствие и да изравнят 9:9. Гостенките отново заиграха по стария начин и на следващата пауза вече водеха с 3 точки. Това отново изнерви нашите девойки и грешките започнаха. До края на гейма българките не успяха да намерят отново своя ритъм и загубиха с 25:14.

Двата отбора изиграха и тайбрек, в който българките заиграха по-освободено и показаха добрата си игра от 3-я гейм и поведоха с 9:3, но нещо отново се пречупи и японките отново изравниха (10:10). Този път българките не допуснаха предишния гейм да се повтори и записаха тайбрека в своя полза 15:11.

В стартовата седморка на България бяха Петя Баракова, Пролетка Иванова, Симона Димитрова, Гергана Димитрова, Милена Димова, Мира Тодорова и Жана Тодорова.  В хода на мача Димо Тонев използва още услугите на Силвана Чаушева, Мирослава Паскова, Кристина Гунчева и второто либеро Велина Кансъзова.  Центърът Мира Тодорова направи впечатляващите 23 точки и не само стана топреализатор на мача, но и получи най-високата статистическа оценка измежду всички на терена.  Гергана Димитрова добави 17 точки за България.

Пресцентър, БФВ

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации