RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Девойките отстъпиха и във втората контрола на Япония

Публикувано в: Волейбол
10:18, 16 юни 2013, Автор: , Преглеждания:33

снимка: Георги Христов

България загуби и втората си приятелска среща с Япония от подготовката на двата отбора за предстоящото Световно първенство за девойки старша възраст.  Този път гостенките от Азия успяха да се наложат с 4:1 (25:20, 25:17, 25:21, 24:26, 15:12) в зала Самоков в едноименния български град.

Втората среща между България и Япония започна по идентичен начин. Японките спечелиха първия гейм (20:25). Началото бе трудно за нашите момичета, като японките ги затрудниха максимално при завършването на атаката. Топката отново не можеше да падне в полето им, така вече водеха с 5 точки при първото прекъсване, а до второто се бяха увеличили на 6. При 12:19 нашите намериха сили и стопиха разликата 19:20, но японките отново спасиха. При 19:21 аут на Иванова им даде още точка аванс и самочувствие да завършат гейма. Лоша бе статистиката за българския диагонал, от 9 вдигнати топки не успя да запише точка.

В началото на втория гейм нашите направиха две добри спасявания, но атаката я нямаше и при почивката преднината отново бе на страната на гостенките (4:8). Димо Тонев пусна в игра Гунчева. При 7:12 Димитрова направи ас, но японките отговориха с мощна атака през центъра. Неразбирателството в българския отбор може да бъде видяно и от нищо-неразбиращ зрител. При втората техническа почивка японките отново бяха увеличили преднината си 10:16. Добър сервис на Гергана Димитрова позволи на българския блок да си свърши работата, а след това ас от нейна страна намали разликата още малко 15:18. За жалост нашите не успяха да продължат добрата серия и момичетата от източната страна спечелиха и този гейм 17:25.

Третия гейм започна с грешки от сервис за българките, при 4:6 те вече имаха записани 3 мрежи от начален удар и две грешки в защита. Почивката отново дойде при 4:8 за гостенките. Мощни атаки на С. Димитрова, Чаушева и Паскова, последвани от блокада на Димова доближиха нашите на 3 точки (11:14). Добрата защита и нови две атаки направиха резултата 13:14. Грешка на японките и нова блокада на Димова изведоха нашите с точка напред. Но последваха добра атака от страна на гостенките и аут на Паскова и момичетата от Страната на изгряващото Слънце отново водеха на почивката (15:16). Двата отбора започнаха игра на нерви, точка за точка, а нашите се оказаха по-неопитния тим в нея и японките победиха с 21:25. Добро включване направиха Чаушева и Паскова, а Гунчева продължи убедителното си представяне от предишния гейм, но явно това не бе достатъчно.

В началото на четвъртия гейм японският треньор пусна в игра резервният състав. Българките показаха характер и поведоха с 4:1, но нещо отново се пречупи и гостенките бързо изравниха и играта на нерви започна отново. За първи път през мача нашите поведоха на техническата почивка (8:7). Японките поведоха с 11:14, но блокада и ас на Димова, последвана от блокада на Тодорова изравниха резултата. Още една блокада на Тодорова и ас на Димова дадоха преднина на българките и във втората техническа почивка те отново водеха (16:14). Последва грешка на Димова и добра атака на японките, резултатът отново бе изравнен. Ас на Иванова и блок на Тодорова отново дадоха преднина на нашите, но гостенките изравниха, а тенденцията +2 и изравняване продължи до самия край. Симона Димитрова направи ас и затвори гейма при 26:24.

В тайбрека на терена се върна титулярният състав на гостенките, а началото не бе никак добро за българките, които губеха с 1:6. Момичетата на Димо Тонев опитаха да се противопоставят на японките. В края на гейма Иванова даде надежда на нашите с 2 аса, но не се получи. Грешки от наша страна и добри отигравания на японките им осигуриха и този гейм.

В стартовия състав на Димо Тонев, Иван Петков и Радослав Бакърджиев за мача бяха Петя Баракова, Пролетка Иванова, Симона Димитрова, Гергана Димитрова, Милена Димова, Мира Тодорова и Велина Кансъзова, а в игра по-късно влязоха Мирослава Паскова, Силвана Чаушева и Кристина Гунчева.

Топреализатор на мача отново стана централната блокировачка на България Мира Тодорова. Тя отбеляза 18 точки, цели 6 от които от блокада, и получи втората най-висока статистическа оценка в българския състав.  С най-високата такава измежду всички на терена се оказа другият център на Трикольорките – Милена Димова.  Тя направи 15 точки (3 аса, 9 атаки / 56%, 3 блокади).

Днес двата отбора ще се изправят отново един срещу друг в зала Самоков.

Пресцентър, БФВ

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации