RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Пламен Константинов: Получи се грозна работа в края на четвъртия гейм!

Публикувано в: Волейбол
21:43, 24 юни 2013, Автор: , Преглеждания:130

Пламен Константинов

Бившият ни национал, капитан и сегашен треньор на руския Губерния (Новгород) Пламен Константинов  коментира победата на България над Аржентина с 3:1, във втория мач между двата отбора от Световната лига в столичната „Арена Армеец“ , при която в края на четвъртия гейм, спорно отсъждане на съдията наклони везните в наша полза:

- Победихме Аржентина, но като чели не си удовлетворен…

- Да, не съм. Получи се грозна работа в края на четвъртия гейм. Такива неща не ни трябват!

- На пресконференцията обаче бе казано, че съдията не е видял топката…

- Съдията е невероятен лъжец! Категоричен съм, това беше тенденционо подпиране на България. Но на нас това не ни трябва. Спасението от тази „помия” се казва видео повторение. Докато не го въведат като практика, спасение няма от такива ситуации. Казвам го, защото утре ние ще се озовем в такова положение. Аз съм се озовавал хиляда пъти в идентични положения, ще се озове и нашият отбор… Всичко това се връща. Трябва да се оставят отборите да играят и по-добрият да победи. Не ни трябваше тази помощ., Според мен ние сме по-добрият отбор. Така, или иначе щяхме да спечелим. По този начин удовлетворението го няма.

- Казваш, чe ние сме по-добрият отбор, но да не забравяме, че аржентинците имат спокойствието от класирането за финалите..

- Да, те са се класирали и тази победа не им трябва. Но това не означава, че по този начин със съдийски подпирания трябва да се решава мача. А те като домакин на финалите имат право да си експериментират със състава, търсят може би някакви варианти.

- Видя се промяна в аржентинския тим за втория мач с България..

- Да, видя се, че могат бързо да си променят играта. За втория мач направиха корекция във всичко. Не, че ние сме играли по-слабо, просто те  се настроиха за нашата игра и промениха своята. Де Чеко промени всичко. Начинът, по който играеше с центровете – спря ниската топка в четвъртия гейм, мина на остра. Като почнахме да се настройваме на острата топка, пак обърна на ниска топка с центровете. Разигра повече краищата. От самото начало ни понатиснаха със сервис, ние пък грешахме много нашия. .

- Ако мачът бе стигнал до тайбрек?

- Там е руска рулетка, но съм убеден, че пак щяхме да победим.

-  Твоите очаквания за гостуването в САЩ?

-  Отборът на САЩ е със сравнително променен състав. Ще видим дали ще издържим. Ако бият хубав сервис американците са много тежък отбор. Грамотни са на блок. Могат да не блокират, но много пипат и вадят топки. Няма да ни е лесно в Щатите. А може един мач там да ни потрябва. Защото ако загубим и двата от САЩ тогава вече става трудно за финалната фаза. Трябва да се надяваме на две победи над Полша, защото срещу Бразилия не виждам големи шансове.

Източник: BGVOLLEYBALL

Оставете коментар

Подобни публикации