RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

В Русия: Георги Братоев се ползва със заслужената любов на феновете в България!

Публикувано в: Волейбол
19:02, 25 юни 2013, Автор: , Преглеждания:85

Снимка: Спортал

Престижният руски спортен сайт Чемпионат.com определи с изключително висока оценка играта на Георги Братоев при двете победи на волейнационалите ни над Аржентина в Световната лига.

Освен това Жоро Братоев и Тошко Алексиев попаднаха в класацията „10-те най-добри играчи от четвъртия уикенд в Световната лига“.

„Доста време никой не е говорил нищо за най-добрия разпределител в света за изминалата 2012 година (индивидуалният приз за разпределител №1 в света бе присъден на два пъти на Георги Братоев през 2012 на финалите на Световната лига и на Олимпиадата в Лондон, където България се класира на 4-то място). Между това Братоев се върна от „сибирска командировка“, където узна от собствен опит какво е това Висша лига в Русия, където несъмнено възмъжа. Това е удивително, но е истина: най-добрият разпределител в света, основният плеймейкър на сериозна волейболна държава, игра половин сезон в клуб, който не играе в елита на волейбола.

Братоев е един разпределител, който е много непостоянен и емоционален. А, за добрият плеймейкъра да играе без „трезва глава“ е трудно. Така и на Братоев понякога му е трудно, а заедно с него и на националния отбор на България. Впрочем Георги Братоев се ползва със заслужената любов на феновете на България. През този уикенд Георги игра на много високо ниво срещу аржентинците, въпреки че в тези двубои Братоев игра срещу Лусиано Де Чеко, който повечето специалисти смятат за най-добрият разпределител в света в момента. Какво пък, Де Чеко може да е най-добрият разпределител, но пък Братоев и съотборниците му играха по-силно и силната им отборна игра и поддръжката на феновете им помогна да победят аржентинците на два пъти.“ , завършва коментара за българският разпределител Чемпионат.com.

Източник: Чемпионат.com
Превод: Спортал

Оставете коментар

Автор

Зорница Георгиева

Подобни публикации