RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Белгиец спечели втория етап на Тур дьо Франс

Публикувано в: Колоездене
20:05, 30 юни 2013, Автор: , Преглеждания:102

20130630560_161469Ян Бакелантс спечели втория етап от колоездачната Обиколка на Франция от Бастия до Аячо, който беше с дължина 156 километра.

След този успех белгийският колоездач на РадиоШак излезе и начело в генералното класиране. Младият словак Петер Саган остана днес на 2-о място, само на 1 секунда от победителя. Трети се нареди полякът Михал Квятковски, който е със същото време като Саган, както и основната група.

Бакелантс се откъсна от основната група стотина метра преди финала и успя да удържи атаката на Саган, който в крайна сметка трябваше да се задоволи с второто място.

Германският спринтьор Марсел Кител, който днес стартира като лидер след вчерашния изпълнен със сблъсъци и падания етап, не успя да се настрои към днешното трасе, основно с височини и изкачвания и финишира далеч назад.

Времето на Бакелантс в генералното класиране е 8 часа, 40:03 минути, а Дейвид Милар от Великобритания остава на 2-а позиция на 1 секунда от лидера. Трети е Жюлиен Симон от Франция, който също има времето на Милар.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации