RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Марсел Кител грабна победата в хаотичния първи етап на Тур дьо Франс

Публикувано в: Колоездене
05:33, 30 юни 2013, Автор: , Преглеждания:87

снимка: letour.fr

Какво начало на юбилейното стотно издание на Тур дьо Франс! Едва ли някой би си помислил, че този етап ще остане в историята като един от най-странните и объркани стартове и вероятно първия случай в историята със заседнал на финала автобус.

Корсика посрещна колоната с идеални условия за колоездене, като състезателите трябваше да изминат равнинни 213 километра от Порто Векио до Бастия. Началото бе спокойно и нищо не предвещаваше драмата в последните 10-15 километра, като петима състезатели се откъснаха и имаха аванс от 3 минути. При оставащи около 40 километра вече триото в челото бе прибрано и спринтьорските отбори станаха по-дейни в контролирането на темпото.

Тогава дойдоха и проблемите, като стана ясно, че автобусът на Orica-GreenEdge е заседнал на финала и организаторите решиха да преместят старта с 3 километра. Но за да бъде още по-драматично Герт Стегманс предизвика падане, в което бяха въвлечени фаворитите Марк Кавендиш, Петер Саган и Алберто Контадор. Андре Грайпел избегна тази неприятност, но пък получи механичен проблем, точно когато обявиха, че старта ще бъде на първоначалното планирано място.

Argos-Shimano успяха да съхранят състезателите си и Марсел Кител стигна до победата, като надделя над Александър Кристоф (Katusha) и Дани ван Попел (VacansOleil). След дълго консултиране между съдиите бе взето и решението да бъде дадено равно време на всички състезатели.

източник: biking.bg

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации