RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Orica-GreenEdge триумфира в четвъртия етап на Тура

Публикувано в: Колоездене
23:48, 2 юли 2013, Автор: , Преглеждания:85

снимка: Presse Sport

Отборът на Orica-GreenEdge записа впечатляваща победа в бягането по часовник над Omega Pharma-Quickstep, докато Sky успяха да направят малка разлика на Saxo-Tinkoff.

Австралийският тим, чийто участие в Тура започна със засядането на отборния автобус на финала в първия етап, беляза силен напредък, като вече има 2 победи в 2 последователни етапа и жълтата фланелка. Отборното бягане по часовник се проведе в Ница и бе с дължина от 25 километра по равнинен терен.

Съставът на Orica-GreenEdge измина трасето за 25:56 минути, като измести от първата позиция Omega Pharma-Quickstep само със 75 стотни. Белгийския тим дълго време водеше в класирането, като се пребори дори с конкуренцията на Sky, които останаха на трета позиция с 2 секунди пасив. Saxo-Tinkoff имаха много добра първа част и въпреки по-слабата втора, успяха да загубят само 6 секунди от британците.

В генералното класиране новия лидер е Саймън Геранс, като той има равно време със съотборниците си Дарил Импей и Михаел Албасини. Следват носителят на бялата фланелка Михал Квятковски и Силван Шаванел от OPQ, докато разликата между Крис Фрум и Алберто Контадор е 6 секунди.

източник: biking.bg

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации