RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

20-годишните дами на крачка от успех срещу Белгия

Публикувано в: Баскетбол, България
12:52, 5 юли 2013, Автор: , Преглеждания:61

снимка: БФБ

Националният отбор на България за жени до 20 години загуби първия си мач от Европейското първенство, дивизия В в Албена, пише сайтът на БФБ.

Нашите отстъпиха на Белгия с 67:70, след като съперникът взе водачеството още в началото и въпреки че разликата падна в края, времето не стигна за обрат на българките. Днешният съперник на отбора ни стана шампион в дивизия А преди две години на Европейското за девойки (18). Днес отборът ни среща Великобритания отново от 18.15 часа.

Мачът започна със серия от 7-0 в полза на белгийките и те не загубиха водачеството до края на мача. След силна игра 6 минути след началото на мача разликата стана двуцифрена и се запази до края на първата част за 32-21. На моменти преди почивката Белгия се откъсна с 15 точки напред, а до края на първото полувреме националките ни намалиха изоставането си на 12.

Серия от 8-0 на белгийките за начало на второто полувреме ги изведе с 20 точки напред. Разликата за запази до средата на третия период, а 3 минути преди края му българките започнаха серия от 10-0, която продължи и в началото на последната част, и намали разликата на 10 точки. Две минути и половина преди края националките ни се приближиха на 7 точки, а в последните атаки свалиха разликата само на 3, но времето не стигна за обрат.

България спечели борбата под коша с 44-40 и отборите имаха сравнително еднаква успеваемост от тройката. Разликата обаче беше в процентите за две точки, където българките отстъпиха с 37% – 47%, както и в многото пропуснати възможности от наказателната линия – 19/38 (50%).

За националките ни 18 точки вкара Ива Костова, а с 13 и 7 борби се включи Христина Тютюнджиева.

За Белгия Жюли Ванло записа 19 точки, 5 борби и 6 асистенции, а 12 вкара Сийн Девлийгер.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации