RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Марсел Кител е новият крал на спринта във Франция

Публикувано в: Колоездене
19:04, 11 юли 2013, Автор: , Преглеждания:82

Марсел КителМарсел Кител (Argos-Shimano) стана първият и вероятно ще остане единствен състезател, който вече има цели 3 етапни победи. Германецът успя да се справи с Марк Кавендиш в едва последните няколко метра.

Етапът от Фужере до Тур бе с дължина от 218 километра, но бе изцяло равнинен и представляваше страхотна възможност за спринтьорите, като те ще имат само още 2 такива шанса.

Хуан Антонио Флеча (VacansOleil), Франческо Гаваци (Astana), Антони Делапалс (Sojasun), Ромен Сикар (Euskaltel) и Мануеле Мори (Lampre) решиха да опитат късмета си и работиха много добре в челото, като средно преднината им бе около 6 минути. Петорката имаше само 40 секунди за последните 20 километра, но последния останал Хуан Антонио Флеча бе прибран в едва последните 6 километра, което означаваше, че е прекарал в челото цели 209 километра.

В последните километри Omega Pharma-Quickstep се бяха построили, но точно за финалното извеждане бе останал само Герт Стегманс, който отново надмина себе си и по всичко личеше, че Марк Кавендиш ще спечели. Марсел Кител обаче изчака точния момент за да контраатакува и успя да триумфира с половин капла пред британеца. Трети е Петер Саган (Cannondale), за когото това е общо 6-ти подиум и той увеличи преднината си в класирането за зелената фланелка.

В челото на основната група имаше падане, но то бе в последните 3 километра и поради това няма промени в генералното класиране, където Крис Фрум (Sky) води с 3:25 пред Алехандро Валверде (Movistar) и 3:37 пред Бауке Молема (Belkin), докато Алберто Контадор (Saxo-Tinkoff) е на 3:54 минути.

източник: biking.bg

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации