RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Кавендиш спечели 13-ия етап, Фрум остава начело в Тура

Публикувано в: Колоездене
23:09, 12 юли 2013, Автор: , Преглеждания:98

Марк КавендишНикой не очакваше кой знае какво да се случи в 13-тия етап от Тур дьо Франс поради изцяло равнинния характер, но вятърът се погрижи той да се окаже фатален за мнозина от колоната. Марк Кавендиш (OPQ) успя да спечели, но големите победители бяха Алберто Контадор и Бауке Молема, които стопиха на Крис Фрум и извадиха Алехандро Валверде от сметките.

173-километровата отсечка от Тур до Сен Аман Монтрон се очакваше да завърши с масов спринт в основната група, но поради силния насрещен вятър основна група така и не стигна до финала. Колоната бе разделена на множество по-малки и по-големи групи, без някоя от тях да има шанс да застигне предната.

Шестима колоездачи се откъснаха, но приключението им трая едва няколко километра, когато поради вятъра Марсел Кител изостана и Omega Pharma-Quickstep наложиха убийствено темпо. Малко по-късно лошият късмет на Алехандро Валверде в Тура отново го застигна и той спука гума, след което от Belkin решиха, че няма да изчакат втория в генералното класиране, а натиснаха още по-здраво педалите. Испанецът и няколко негови съотборници се опитаха да застигнат колоната, но до края губеха време.

В последните 30 километра Крис Фрум се разсея за част от секундата и преди да осъзнае, че е останал без съотборници, Saxo-Tinkoff, заедно с Алберто Контадор, Бауке Молема и Лоранс Тен Дам. От спринтьорите единствено Марк Кавендиш и Петер Саган успяха да ги последват. За отрицателно време разликата между двете групи набъбна значително, въпреки че във втората имаше повече колоездачи. На финала Марк Кавендиш този път не изпусна победата, докато словакът за четвърти път финишира втори. Трети е Молема, докато групата на Фрум пристигна на 1:09 минути, а Валверде на почти 10 минути.

Така в генералното класиране Молема (Belkin) е вече втори с изоставане от 2:28 спрямо Фрум (Sky) и 17 секунди пред Алберто Контадор (Saxo-Tinkoff). От Movistar заявиха, че вече ще разчитат на Найро Кинтана, който в момента е 8-ми на 5:08 минути. Валверде пък отиде чак 16-ти, на около 4 минути след Анди Шлек (RadioShack-Leopard) и на цели 7 от челната десятка, която се затваря от Хоакин Родригес (Katusha).

източник: biking.bg

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации