RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Италианец грабна победата в 14-ия етап на Тур дьо Франс

Публикувано в: Колоездене
00:14, 14 юли 2013, Автор: , Преглеждания:93

снимка: Евроспорт

Жулиен Симон (Sojasun) имаше реалния шанс да се превърне в първия французин, спечелил етап в стотното издание на Тур дьо Франс, но спринтьорите в откъсналата се група имаха други намерения, като Матео Трентин (Omega Pharma-Quickstep) се оказа с най-бързите крака.

Днешният 14-ти етап от Сен Пурсен сюр Сиул до Лион бе дълъг 191 километра и включваше цели 7 изкачвания, но от 4-та и само две от 3-та категория. Все пак нагънатия релеф позволяваше на откъснала се група най-сетне да успее да завърши преди основната.

Множество отбори все още нямат етапен успех и поради това цели 18 колоездачи оформиха откъснала се група. От Sky пък нито имаха желанието да преследват, нито и имаше реална опасност за Крис Фрум, което се отрази на разликата, която 45 километра преди финала бе 5 минути и постепенно се увеличаваше. Завръзката в етапа дойде в последните 15 километра, когато Жулиен Симон атакува съмишлениците си и за отрицателно време натрупа 15-секунден аванс.

Преследвачите му дълго време не успяваха да се организират, като често се атакуваха помежду си и това даде надежди на многобройната публика в Лион, че ще видят френски състезател на почетната стълбичка. В последния километър обаче мечтите им бяха разбити на пух и прах, след като Симон бе прихванат от жадните за успех добри спринтьори сред бегълците. Матео Трентин демонстрира страхотно ускорение и спечели пред Михаел Албасини (BMC) и Андрю Талански (Garmin-Sharp), докато основната група пристигна на 7:17 минути.

В челото на генералното класиране няма размествания, като Фрум (Sky) води с 2:28 на Бауке Молема (Belkin) и 2:45 на Алберто Контадор (Saxo-Tinkoff), преди утрешния първи етап в Алпите, който завършва на митичната височна Мон Венту.

източник: biking.bg

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации