RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Цецо Соколов реализатор номер 2 в Световната лига

Публикувано в: Волейбол
15:08, 15 юли 2013, Автор: , Преглеждания:144

Цветан СоколовВъпреки че в мачовете с Бразилия Цветан Соколов не беше на познатото високо ниво, то срещу Полша диагоналът беше изключителен и доказа, че е сред най-добрите волейболисти на планетата.

Това се доказва от изкачването му най-вече при реализаторите, където той финишира груповата фаза на турнира под №2 с 209 точки – само на 6 от лидера Иван Зайцев, който обаче игра повече от българския топ нападател.

Високите му проценти в атака от мачовете срещу „дружина полска“ пък го изкачиха до №7 при забивачите с 50% успеваемост в атака и общо 175 точки. Тодор Алексиев е №8 със същия процент, след като записа близо 90% успешна атака срещу Полша във втория мач.

Убийствените блокади, които Соколов направи най-вече срещу Курек в първия мач, пък му отредиха 9-о място при блокировачите. Той има 24 успешни блока, което прави средно 0.63 на двубой. Виктор Йосифов е 12-и на този елемент.

Класациите, в които нямаме представител в топ 10, са при посрещачите и на сервис. Тошко Скримов е 17-и при посрещачите, докато при сервисите Йосифов и Соколов са съответно 16-и и 17-и.

Жоро Братоев остава №5 при разпределителите, но всички, които са преди него, не успяха да помогнат на своите отбори да се класират за Финалите в Аржентина. Под №5 е и Теди Салпаров, който заема тази позиция при защитниците.

източник: SPORTA.bg

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации