RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Крис Минков: Имахме потенциал да продължим по-напред

Публикувано в: Баскетбол, България
15:59, 18 юли 2013, Автор: , Преглеждания:57

Крис МинковКрис Минков е един от състезателите, на които Любомир Минчев разчита най-много на Европейското първенство за младежи. В изиграните до момента седем двубоя той има по 20.6 минути и по 5.0 точки и 4.4 борби. Вчера нашите надиграха Естония, а крилото се отчете с 5 точки и 8 борби за успеха. Ето какво каза той за този мач и за първенството като цяло пред BGbasket.com:

„Мисля, че надиграхме Естония с много добра защита, борба и характер. Като цяло нямахме ден в стрелбата, но в заключителната част вкарахме пет много важни тройки. Отборният дух отново беше на ниво, както във всички мачове досега, и много се подкрепяхме.

Въпреки щастието от трите победи във втората фаза, мисля че има доста разочарование във всички заради отпадането от първите 12, тъй като тръгнахме с очаквания и нагласи да се класираме по-напред. Въпреки това намерихме сили и характер след четирите загуби в първата фаза и играхме доста добре в следващите мачове. Разбира се има още две срещи и ще се борим до край, за да спечелим и тях и да играем по същия начин.

В първите четири срещи според мен не ни достигна най-вече самочувствие, а може би и малко късмет най-вече срещу Израел, защото ако ги бяхме победили щяхме да играем за чиста победа срещу Русия, а не да гоним разлика от 11 точки. Мисля, че нашата група бе най-тежка от всички, като се има предвид, че и трите отбора, които продължиха отиват на четвъртфинал и са доста класни. Ние играхме като равни с тях в по-голямата част от мачовете и можем само да съжаляваме.

Направихме всичко по силите си досега и останахме в дивизия А, което беше най-малкото, което можеше да направим. Предстоят ни още две срещи, като първата е срещу Израел. В нея категорично излизаме за победа, защото имаме за какво да си отмъщаваме – от миналата година за загубата в София за мача за третото място и отсега за поражението в групата. Всички сме доста мотивирани и очаквам да ги победим. Най-вероятният следващ съперник ако бием ще бъде Сърбия и срещу тях ще играем със същата нагласа.

Като цяло първенството е доста силно, като доста от играчите са част от големи клубове като Барселона и Реал Мадрид, както и много други. Европейското първенство за младежи доста се доближава до мъжкия баскетбол и смятам, че ние се представяме добре. Убеден съм, че имахме потенциал да продължим напред, но ни липсваше увереност и малко шанс, а бяхме на крачка да се класираме напред, дори и в тази силна група.“

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации