RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

България завърши на 14-о място на Евро 2013

Публикувано в: Баскетбол, България, Европа
18:21, 21 юли 2013, Автор: , Преглеждания:48

Алекс СимеоновНационалният отбор на България за младежи (20) остана на 14-о място в Европа. В последния си двубой от шампионата нашите направиха хубави втора и трета част, но в последната играха слабо и допуснаха Сърбия да обърне и да спечели с резултат 76-70, съобщава bgbasket.com.

Нашите започнаха малко стъписано срещата и сърбите бързо дръпнаха напред. С доста точки в подкошието преднината им достигна 11 точки, но първата част завърши с 5 поредни на Крис Минков, с което нашите намалиха. През втората българите заиграха по-добре и не само настигнаха съперника, а дори и поведоха. Това стана след серия от 6-0 и забивка на Алекс Симеонов, а в следващите минути играта вървеше кош за кош. При аванс от 1 точка за нас Павлин Иванов вкара кош и фаул, а впоследствие сърбите върнаха един наказателен удар и така България се оттегли на почивка с аванс при 37-34.

Малко след паузата нашите направиха серия от 9-0 и дръпнаха с 10 точки. Сърбите върнаха 5 от тях, но пък нашите отговориха с нова серия от 9 и след тройка на Алекс Симеонов преднината ни достигна цели 14 точки. Около средата на последната част обаче сърбите започнаха да се връщат и след 10-0 се доближиха само на 2 точки. Тогава две минути преди края Алекс Симеонов вкара важен кош, но пък той бе последван от нова поредица от 10 точки за Сърбия, с което мачът приключи.

Сърбите имаха предимство в борбата и овладяха 21 топки в нападение срещу едва 7 за нашите. От това логично тимът имаше и повече атаки, като точки след борби в атака за 14-4, което се оказва и решаващо за крайния изход.

Силно за нашите игра Алекс Симеонов, който завърши с 22 точки и 8 борби. Димитър Димитров се отчете с 13 точки, а Крис Минков добави 11.

За сърбите Михайло Андрич отбеляза 23 точки, а с 21 и 11 борби завърши Лука Митрович.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации