RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Лалова ще бяга в три дисциплини на Балканиадата

Публикувано в: Лека Атлетика
18:00, 22 юли 2013, Автор: , Преглеждания:71

Ивет ЛаловаНай-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова ще участва в три дисциплини на 66-ата Балканиадата по лека атлетика на 27 и 28 юли на градския стадион в Стара Загора. Лалова ще се състезава на 100 и 200 метра и с щафетата на България на 4 по 100 метра.

Организаторите обявиха, че в надпреварата ще се включат всички елитни български лекоатлети, защото някои от тях ще покриват и нормативи за предстоящото Световно първенство, което започва на 12 август в Москва. Крайният срок за спечелване на квота за шампионата в руската столица е 29 юли.

В четвъртък в Стара Загора пристигат националните отбори на Катар, воден от легендата в тройния скок Христо Марков и на ОАЕ, на който треньор е Илиян Пищиков. Лекоатлетите на арабските страни също ще участват на Балканиадата, но извън официалното класиране, посочва БТА.

От организационния комитет обявиха, че всички държави, които ще участват, ще пристигнат с най-добрите си състезатели, а на Балканиадата ще бъде определен и сборен отбор на Балканите, който ще участва на 31 август във Франция на турнир, наречен „Мачът на гигантите“.

Председателят на БОК Стефка Костадинова е поканена да присъства на Балканското първенство по лека атлетика и до сряда ще даде отговор.

Балканиадата ще се проведе под мотото „Стара Загора – град на спорта“ и в двата състезателни дни ще бъдат раздадени общо 60 комплекта медали.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации