RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Мъри Стоилов: Задължени сме да играем добре срещу Жрински

Публикувано в: Ботев Пловдив, Избрано, Футбол България
18:50, 24 юли 2013, Автор: , Преглеждания:54

Станимир Стоилов

Старши треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов даде пресконференция преди мача с Жрински Мостар от Лига Европа. Ето и всичко, което сподели Мъри преди двубоя с босненския клуб:

„Изключително се занимаваме с възстановяването на футболистите. Дано до утре като мотивация и концентрация, и физически сили всичко да е наред. Оценяваме важността на срещата. Задължени сме да играем добре утре за да изпълним мечтата на много хора за преминаване в трети кръг. Проблемите ни се увеличават – Вандер е контузен, Домовчийски е наказан, а Джинич не е картотекиран. Веско Минев е с болежки.

Наясно съм със състава, но проблемите с тези играчи ми дават няколко варианта в защита и нападение. Все пак няма да има драстични промени в състава. Който и да играе, ще трябва да ги замести. Искаме постоянство. Искам да играем все по-добре и по-добре, без значение от резултата. Дано футболистите вземат положителната емоция, а да не си помислят, че могат да вземат двубоя без максимума от себе си. Ако не го направят съм сигурен, че ще имаме проблеми.

Готови сме да реагираме на всякакви видове тактически схеми на гостите. Разполагаме с опитни и интелигентни играчи, които могат да се нагодят и да отговорят на съперника.

Всяко отпадане от Европа е болезнено. Най-вече за мен. Аз бих го приел доста тежко. Едва ли ще се правят трагедии, ако отпаднем. Все пак Ботев отдавна не е играл в евротурнирите. Но аз искам да играем максимално дълго в Европа.

Въпреки че спечелихме срещу Левски, аз видях един доста сериозен отбор на „сините”. Затова не мога да говоря за фаворити в първенството. Борбата ще е изключително сериозна – и за титлата и за евроквотите. В нея ще са обичайните заподозрени.

С Александров работим добре. Ясно е, че работим в едни отлични чисто приятелски взаимоотношения. Това, че аз излизам на пресконференциите, не означава, че правя всичко сам. Всичко се случва с помощта на Александров, на помощниците, на ръководството. Клубът функционира перфектно. Всеки от нас има своя принос за развитието на даден клуб.

Всички гледаме в една посока. А колкото до тандема със Сираков, смятам, че свършихме добра работа. Смятам, че е излишно в момента да коментираме и да сравняваме. Надявам се да постигнем по-големи успехи“, коментира Станимир Стоилов.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации