RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Юношите с още една загуба на Европейското

Публикувано в: Баскетбол, България, Европа
21:13, 24 юли 2013, Автор: , Преглеждания:55

Алекс ВезенковНационалният отбор на България допусна шеста поредна загуба на Европейското първенство за юноши (18), дивизия А. В последния си двубой от втората фаза на първенството нашите играха с Украйна и паднаха с резултат 56-66. Така те останаха последни в група G и по-късно тази вечер ще разберат съперника си за разпределение на местата от 9 до 16, информира bgbasket.com.

Слаба последна част на двубоя се оказа фатална за българите. Преди нейното начало нашите водеха с 5 точки, но в решителните десет минути не можаха да се справят. Частта тръгна със 7 точки поред за Украйна, но след това нашите изравниха. Украинците отново поведоха, но все пак с тройка на Александър Везенков нашите бяха само на 3 точки пасив при оставащи две минути и половина. Това обаче бе последният кош за нашите и те отново не успяха да вземат победа.

Разликата между двата тима дойде при точките след грешки и най-вече при тези след борба в нападение. По първия показател Украйна имаше предимство 16-6, а по втория категоричното 18-2.

Най-резултатен за българите бе Александър Везенков с 24 точки, като той добави и 9 борби. Николай Вангелов се отчете с 8 и 7 от същите показатели, а 7 точки вкара Ангел Пейчинов.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации